Δευτέρα, 23/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για το νέο ωράριο
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για το νέο ωράριο Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 10:21

adidraseis10 1 18

Υποχρεωτική παραμονή για 30 ώρες την εβδομάδα, στα σχολεία

Τα... ψιλά γράμματα των νέων ρυθμίσεων για το ωράριο τους, καθώς και για τις συγχωνεύσεις των σχολείων, περιμένουν οι εκπαιδευτικοί από το υπουργείο Παιδείας, ώστε να μετρήσουν την ένταση των αντιδράσεών τους.

Συγκεκριμένα, στο πολυνομοσχέδιο το υπουργείο Παιδείας θα συμπεριλάβει τις διατάξεις για την υποχρεωτική παρουσία των εκπαιδευτικών στα σχολεία 30 ώρες την εβδομάδα, τα κριτήρια και το χρονοδιάγραμμα για τη συγχώνευση σχολικών μονάδων από το σχολικό έτος 2018-2019 και, τρίτο, τη μη προσμέτρηση της ώρας του γεύματος των μαθητών στις ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών.

Αντιδράσεις προκαλούν οι δύο πρώτες δεσμεύσεις του υπουργείου Παιδείας. Η υποχρέωση παραμονής των εκπαιδευτικών στα σχολεία για όλη τη διάρκεια του εργάσιμου χρόνου –δηλαδή, 30 ώρες– είναι νομοθετημένη από το 1985, ωστόσο μόνο εφόσον έχουν αναλάβει εξωδιδακτικές –κυρίως διοικητικές– εργασίες.

Η υποχρέωση παραμονής επαναλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο και επιπροσθέτως καθορίζει με λεπτομέρεια ποιες είναι αυτές οι υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών και πώς θα διασφαλίζεται και θα ελέγχεται η τήρηση της ρύθμισης.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Στεφ. Σίντος είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας προχωρούν στην υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών για 30 ώρες την εβδομάδα στα σχολεία.

«Προφανώς ο υπουργός δεν γνωρίζει εάν οι εκπαιδευτικοί πληρώνονται για υπερωρίες, προφανώς δεν γνωρίζει, ότι το έργο του εκπαιδευτικού δε σταματά στην τάξη, αλλά συνεχίζεται κάθε απόγευμα με την προετοιμασία για την επόμενη ημέρα. Το βέβαιο είναι, ότι θα αντιδράσουμε στην υποβάθμιση των εργασιακών μας σχέσεων», σημείωσε ο κ. Σίντος.

 

papastratos300x250