Δευτέρα, 23/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα Κούρσα ανόδου τιμών στα καύσιμα
Κούρσα ανόδου τιμών στα καύσιμα Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 10:10

kafsima10 1 18

Προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιμές οι πρατηριούχοι

«Κούρσα» ανόδου τιμών για τα καύσιμα με την ανησυχία και το άγχος των καταναλωτών να είναι μεγάλο καθώς πρέπει να βάζουν ολοένα και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη!

Οι τιμές …εκτοξεύονται, γεγονός που είναι συνάρτηση των διεθνών εξελίξεων.

Πιο συγκεκριμένα σε πολλές περιοχές της χώρας, η τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης, ξεπέρασε το 1 ευρώ ενώ άνοδος υπάρχει και στην αμόλυβδη.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των Πρατηριούχων κ. Παπαδόπουλο, ο αντίκτυπος της ανοδικής πορείας των διεθνών τιμών του πετρελαίου (σε διάστημα τριών εβδομάδων το μπρεντ αυξήθηκε κατά 10%) είναι αισθητός σε όλη την Ελλάδα.

 Οι τιμές των υγρών καυσίμων έχουν πάρει «φωτιά», με το πετρέλαιο θέρμανσης να ξεπερνά το όριο του ενός ευρώ, ενώ οι προβλέψεις για το μέλλον είναι τουλάχιστον δυσοίωνες.  Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι στο 1,004 με βάση τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Καυσίμων. Πονοκέφαλος για τους οδηγούς και η τιμή της αμόλυβδης, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στο 1,541 ευρώ το λίτρο, τιμή αυξημένη πάνω από 5% μέσα σε έξι μήνες. Ενδεικτικό είναι ότι τον περασμένο Ιούνιο η τιμή της αμόλυβδης ήταν κατά μέσο όρο πανελλαδικά στο 1,460 ευρώ ανά λίτρο. «Οι προοπτικές για το μέλλον είναι απογοητευτικές, σύμφωνα με τους αναλυτές καθώς, ενδεχόμενη όξυνση της κρίσης στο Ιράν ενδέχεται να βάλει φραγμούς στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου».

Στο μεταξύ, αναδεικνύει για ακόμη μια φορά το θέμα της λαθρεμπορίας επαναφέροντας στο προσκήνιο την έλλειψη μητρώου δεξαμενών καυσίμων αλλά και την αναγκαιότητα εφαρμογής συστήματος εισροών- εκροών σε όλα τα στάδια μεταφοράς των καυσίμων.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

 

papastratos300x250