Δευτέρα, 23/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ - Σε λειτουργία το Μητρώο διαμεσολαβητών, για τους επαγγελματίες
ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ - Σε λειτουργία το Μητρώο διαμεσολαβητών, για τους επαγγελματίες Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 09:16

MITROO9 1 18

Να διαπιστώνει με έγκυρο τρόπο ότι συνομιλεί με πιστοποιημένους επαγγελματίες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, επιτρέπει σε κάθε πολίτη που συναλλάσσεται με ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, το νέο μητρώο.

Στον ιστότοπο http://insuranceregistry.uhc.gr/ που είναι ήδη διαθέσιμος στο κοινό, είναι καταχωρημένοι όλοι οι ενεργοί ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που έχουν εγγραφεί και πιστοποιηθεί από τα κατά τόπους αρμόδια επιμελητήρια.

Για μία σημαντική εξέλιξη έκανε λόγο ο πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Ιωαννίνων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, σημειώνοντας ότι «Υπήρχε και υπάρχει ο κίνδυνος, ο καταναλωτής να μην προστατεύεται. Είναι εύκολη η αναζήτηση κάθε διαμεσολαβητή και το μητρώο μπορεί να λειτουργήσει ως μία ομπρέλα προστασίας για όλους.

Είναι σημαντική εξέλιξη γιατί τα τελευταία χρόνια είχαμε εισβολή ανθρώπων χωρίς άδεια εξειδίκευσης και πιστοποίησης, που πωλούσαν ασφαλιστικά προϊόντα τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα».

Καταλήγοντας πρόσθεσε ότι βασική προϋπόθεση προστασίας των καταναλωτών παραμένει η απόδειξη που πρέπει να παίρνουν από τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, για κάθε συμβόλαιο που πληρώνουν.

 

papastratos300x250