Δευτέρα, 23/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Δ. ΠΩΓΩΝΙΟΥ - Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, για τα πετρέλαια
Δ. ΠΩΓΩΝΙΟΥ - Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, για τα πετρέλαια Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 09:01

PETRELAIA9 1 18

Το θέμα της εξόρυξης πετρελαίων, που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις, θα τεθεί επί τάπητος αύριο Τετάρτη στις 5.30 μ.μ., στο έκτακτο Δ.Σ. του Δήμου Πωγωνίου.

Μοναδικό θέμα η «Συζήτηση επί αιτήματος Μείζονος Αντιπολίτευσης, για έρευνες πετρελαίου που γίνονται στην περιοχή του Δήμου Πωγωνίου», αίτημα που στηρίζει τη συλλογή υπογραφών από δημότες - με πρωτοβουλία της Κίνησης Καθαρός Καλαμάς- που ζητούσαν την επανεξέταση του θέματος, λόγω έλλειψης ενημέρωσης.

Η Κίνηση θεωρεί απαραίτητη «την παρουσία όλων μας για να ακουστεί δυνατά η φωνή μας και οι αντιρρήσεις μας για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο. Να ανακληθεί η εσπευσμένη απόφαση για αδειοδότηση, να ενημερωθούν όλοι από όλους – όπως έπρεπε να είχε γίνει από 2014 μέχρι σήμερα – να εκφράσουν τη γνώμη τους για το πως βλέπουν αυτή την περίφημη ‘ανάπτυξη’ για την Ήπειρο. Αφορά τον τόπο μας και το μέλλον του. Aφορά την προκοπή του ή τη δραματική υποβάθμιση του περιβάλλοντος με καταστροφικές επιπτώσεις στη χλωρίδα, την πανίδα, τα νερά, την υγεία και ποιότητα ζωής, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό».

Και σύσκεψη

Το θέμα, θα απασχολήσει και την σύσκεψη – συζήτηση που διοργανώνει την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στη «Στοά Σάρκα», η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο.

Σε ανακοίνωσή της, η παράταξη αναφέρει «Όπως φαίνεται και από την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που η ίδια η εταιρεία κατέθεσε για έγκριση, η καταστροφή και οι συνέπειες στον τόπο μας θα είναι τεράστιες. Χιλιάδες στρέμματα θα ερημωθούν. Θα έχουμε ανεπίστρεπτη διατάραξη της ισορροπίας Πανίδας και Χλωρίδας στην περιοχή μας. Θα έχουμε διατάραξη της τωρινής ‘Σεισμικής Ισορροπίας’ με κίνδυνο πρόκλησης καταστρεπτικών Σεισμών, Κίνδυνος μόλυνσης του Υδροφόρου Ορίζοντα, και Καταστροφικές συνέπειες για τις Οικονομικές Δραστηριότητες στην περιοχή όπως στην Γεωργία, Κτηνοτροφία, Μελισσοκομία, Τουρισμό κλπ».

 

papastratos300x250