Δευτέρα, 23/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Αιματοβαμμένος ο Δεκέμβριος, με επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά
Αιματοβαμμένος ο Δεκέμβριος, με επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2018 11:41

odik simperifora6 1 18

Δύο νεκροί και περισσότερα τροχαία ατυχήματα κατά τον παραδοσιακό μήνα της εξόδου των εκδρομέων

Βίκυ Κώστα

Από χαμένες ζωές στην άσφαλτο, στιγματίστηκε ο Δεκέμβριος, ο καθιερωμένος μήνας των γιορτών, όπου η κίνηση στους δρόμους είναι αυξημένη, λόγω της εξόδου των εκδρομέων.

Παρά την έντονη κινητοποίηση στους δρόμους, ο τελευταίος μήνας του χρόνου, δεν ήταν αναίμακτος, καθώς δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα. Ωστόσο, σε σχέση με άλλες χρονιές και λόγω της ολοκλήρωσης της Ιόνιας Οδού, η κατάσταση στους δρόμους και της περιοχής μας φέτος, ήταν καλύτερη, αν και η οδηγική συμπεριφορά των οδηγών, παραμένει διαχρονικά… επικίνδυνη.

Δεν είναι τυχαίο, ότι είχαμε πάνω από 1.000 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα!

Σύμφωνα με τον απολογισμό της Τροχαίας, το Δεκέμβριο στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν εννέα τροχαία δυστυχήματα, έναντι επτά το 2016.

Ειδικότερα, σημειώθηκαν δύο θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, έναντι ενός το 2016, κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου, έναντι τεσσάρων το 2016 και επτά τροχαία με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου, έναντι δύο το 2016.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 13 παθόντες, έναντι 10 το 2016. Ειδικότερα, καταγράφηκαν δύο νεκροί, έναντι ενός το 2016, κανένας σοβαρά τραυματίας, έναντι τεσσάρων το 2016 και 11 ελαφρά τραυματίες, έναντι πέντε, την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση, η παραβίαση προτεραιότητας, αλλά και οι καιρικές συνθήκες, καθώς λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, είχαμε παγετό, ενώ το οδόστρωμα της βροχερές ημέρες ήταν ολισθηρό.

4.971 παραβάσεις

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 4.971 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν, 1.162 για υπερβολική ταχύτητα, 215 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 155 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 133 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 59 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 58 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 55  για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 45 για φθαρμένα ελαστικά, 42 για αντικανονικό προσπέρασμα, 16 για αντικανονικούς ελιγμούς και 8 για παραβίαση προτεραιότητας.

Σημειώνεται επίσης, ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 62 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 165 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

 

papastratos300x250