Δευτέρα, 23/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Ομαλά η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων
Ομαλά η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2018 10:39

domes ekpaidefsis6 1 18

Η Αγγελική Φωτεινού για τις δομές εκπαίδευσης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Ομαλά και χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων σύμφωνα με τις δηλώσεις της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Αγγελικής Φωτεινού. Ήδη, τα παιδιά που είχαν την περασμένη χρονιά παρακολουθήσει μαθήματα έχουν ενταχτεί σε κανονικές τάξεις ενώ ήδη από το τέλος του 2017 είχαν ξεκινήσει τα μαθήματα στις απογευματινές τάξεις των σχολείων που έχουν επιλεχτεί.

Η όλη διαδικασία για όλα τα προσφυγόπουλα- και αυτά που μένουν σε Δομές και αυτά που μένουν σε διαμερίσματα, γίνεται κανονικά και χωρίς προβλήματα ενώ τα παιδιά μαθαίνουν ελληνικά.

«Υπάρχει ένας προβληματισμός για τα νέα προσφυγόπουλα που έχουν φτάσει στην περιοχή μας. Ωστόσο έχουμε την εμπειρία από την περασμένη χρονιά. Θα προχωρήσουμε στην καταγραφή, θα ελεγχθούν τα έγγραφα, θα γίνει ο απαιτούμενος εμβολιασμός εάν χρειάζεται και από εκεί και πέρα θα δούμε το θέμα της εκπαίδευσης», ανέφερε η κα. Φωτεινού, υπογραμμίζοντας πως η Περιφερειακή Εκπαίδευση θα κάνει πάντα το καλύτερο για την εκπαίδευση όλων των παιδιών.

 

papastratos300x250