Δευτέρα, 23/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Σύσκεψη όλων των φορέων για το προσφυγικό
Σύσκεψη όλων των φορέων για το προσφυγικό Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018 12:32

prosfyges5 1 17

Για τον καλύτερο συντονισμό των αφίξεων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Διευρυμένη σύσκεψη έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στο κτήριο της Μεραρχίας με τη συμμετοχή όλων των φορέων για το προσφυγικό. Την Τετάρτη, το βράδυ, έφτασαν στην περιοχή του Κατσικά και άλλοι πρόσφυγες που τοποθετήθηκαν τόσο στο καμπ του Κατσικά όσο και στις άλλες δομές.

Παρόντες μεταξύ άλλων,  ο υπεύθυνος του κάμπ Φίλιππας Φίλιος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παντέλης Κολόκας καθώς και εκπρόσωποι των σωμάτων Ασφαλείας, των οργανώσεων αλλά και όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών.

Η σύσκεψη είχε σαν αντικείμενο τον καλύτερο συντονισμό όλων ώστε να γίνει ομαλά η προσαρμογή των προσφύγων που έφτασαν στην περιοχή ενώ στο επόμενο διάστημα αναμένεται να φτάσουν και άλλοι πρόσφυγες κυρίως από τα νησιά του Αιγαίου.

Ο Φίλιππας Φίλιος στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην σημερινή εικόνα του Κατσικά που απέχει μακράν από την πρότερη κατάσταση. Στην έκταση έχουν τοποθετηθεί κοντέινερ ενώ σε όλα υπάρχει θέρμανση και ζεστό νερό ενώ οι ίδιοι οι πρόσφυγες μπορούν να μαγειρεύουν μόνοι τους.

«Η σύσκεψη έχει ουσιαστικό χαρακτήρα μιας και υπήρχαν αφίξεις 50 ατόμων στον Κατσικά και 25 στις άλλες δομές. Έχουμε τεχνικά θέματα που έχουν να κάνουν με την οργάνωση κυρίως με ζητήματα ύδρευσης, απορριμμάτων και συνολικά τη λειτουργία της δομής. Ανάλογες συναντήσεις γίνονται συνέχεια», είπε ο κ. Φίλιος δίνοντας  τον συνολικό αριθμό που φτάνει τους 220 πρόσφυγες ενώ η δομή του Κατσικά έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 400 άτομα σημειώνοντας ότι οι συνθήκες είναι βελτιωμένες και βέβαια σαφώς καλύτερες από εκείνες της Λέσβου από όπου έχουν έρθει και οι περισσότεροι πρόσφυγες.

Ανάλογη και η δήλωση του αρμόδιου αντιδήμαρχου Παντελή Κολόκα. Ο κ. Κολόκας αναφέρθηκε στα θέματα που έχουν να διευθετήσουν υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι ο επιμερισμός των αρμοδιοτήτων ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και χωρίς προβλήματα. «Αυτή τη στιγμή οι αφίξεις που υπάρχουν είναι λίγες. Υπάρχει μια ορθή διαχείριση από όλους μας και προσπαθούμε να μην δημιουργούνται προβλήματα ούτε στους πρόσφυγες ούτε και στην κοινωνία», είπε εξηγώντας ότι όλα γίνονται με σεβασμό στα δικαιώματα όλων.

«Όλο αυτό το διάστημα παρέχουμε μακράν φιλοξενία στους ανθρώπους αυτούς. Υπάρχει μέριμνα και καλή συνεργασία με όλους τους φορείς. Αποτέλεσμα να βρίσκουν ένα καλύτερο κλίμα και συνθήκες από αυτές που άφησαν φεύγοντας από τα νησιά», είπε καταλήγοντας.

Συνολικά στην ευρύτερη περιοχή του Νομού ο αριθμός των προσφύγων φτάνει τους 1000.

 

papastratos300x250