Δευτέρα, 23/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Αποσαφήνιση του νέου καθεστώτος των δασικών χαρτών
Αποσαφήνιση του νέου καθεστώτος των δασικών χαρτών Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018 11:03

dasikoi xartes5 4 17

Ενημερωτική σύσκεψη σήμερα στη Ζίτσα, με τη συμμετοχή του Υπουργείου Περιβάλλοντος

«Δασικοί Χάρτες-Δασωμένοι Αγροί», είναι το θέμα της ενημερωτικής σύσκεψης που οργανώνει ο Δήμος Ζίτσας σήμερα Παρασκευή, με κεντρικό ομιλητή τον Δασολόγο - Ειδικό Σύμβουλο του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κων/νο Παπασπυρόπουλο.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στην Τ.Κ. Ζίτσας στις 12 το μεσημέρι και έχουν κληθεί να συμμετέχουν αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Ηπείρου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, οι βουλευτές της Π.Ε. Ιωαννίνων, αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων και συλλόγων.

Να σημειωθεί, ότι η εν λόγω σύσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει ο Δήμος Ζίτσας για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών για τα ζητήματα που προκύπτουν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών καθώς και για τις στρεβλώσεις που δεν επιλύονται, ειδικά στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αμπελουργική ζώνη. Είχε δρομολογηθεί δε, στη συνάντηση του Δήμαρχου Μιχάλη Πλιάκου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο τον περασμένο Οκτώβριο στα Ιωάννινα και έχει ως στόχο να αποσαφηνιστεί, από την πλευρά του Υπουργείου και των δασικών υπηρεσιών, το νέο καθεστώς που δημιουργείται με τους Δασικούς Χάρτες, καθώς και να συζητηθούν λύσεις για τα προβλήματα που προκύπτουν στις φυτεύσεις αμπελώνων.

 

papastratos300x250