Δευτέρα, 23/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Αντιδράσεις για το στοπ, στις εκδρομές στο εξωτερικό
ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Αντιδράσεις για το στοπ, στις εκδρομές στο εξωτερικό Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018 09:34

ekdromes5 4 17

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Αντιδράσεις προκάλεσαν τόσο στην μαθητική όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τις σχολικές εκδρομές σε χώρες του εξωτερικού. Οι όποιες αποφάσεις προκαλούν συζήτηση ενώ για ακόμη μια φορά στρέφονται τα βέλη κατά του υπουργού κ. Γαβρόγλου που αντί να ασχοληθεί με θέματα σοβαρά που δεν έχουν τύχει επίλυσης, λαμβάνει αποφάσεις για τις εκδρομές στο εξωτερικό προκαλώντας αντιδράσεις εντός και εκτός σχολείων.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Στέφανος Μιχάλης υπογράμμισε ότι οι εκδρομές στο εξωτερικό έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα λέγοντας μάλιστα: «Είναι δυνατόν να πάει ένα σχολείο στην Κωνσταντινούπολη και να μην πάει στην Αγιά Σοφιά;».

Μπαίνοντας στην ουσία του θέματος αλλά και στο επιχείρημα περί οικονομικής αδυναμίας μερίδας μαθητών να πάνε στις εκδρομές αυτές, ο κ. Μιχάλης απάντησε ότι οι σύλλογοι των μαθητών φροντίζουν να μαζέψουν με διάφορες εκδηλώσεις τα χρήματα που απαιτούνται.

«Οι εκδρομές που γίνονται στην πλειοψηφία τους σε χώρες της Ευρώπης, δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με άλλες χώρες, άλλους πολιτισμούς και φυσικά να δουν και να συγκρίνουν», είπε ο κ. Μιχάλης υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Γαβρόγλου για ακόμη μια φορά ασχολείται με άλλα θέματα και όχι με την ουσία των προβλημάτων στην Παιδεία.

Εξηγήσεις από το Υπουργείο Παιδείας…

Στο μεταξύ, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την ανακοίνωση, το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι, σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη το Μάρτιο του 2017, οι μόνες εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό που δεν επιτρέπονται, είναι εκείνες που εντάσσονται στο πλαίσιο προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, πολιτιστικών ή περιβαλλοντικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο λόγος, για τον οποίο περιορίστηκε στο εσωτερικό της χώρας η συγκεκριμένη κατηγορία εκδρομών -η οποία αφορά όλες τις τάξεις της δευτεροβάθμιας- είναι «η γενική διαπίστωση ότι οι οικογένειες πολλών μαθητών και μαθητριών αδυνατούν να πληρώσουν τα έξοδα μιας εκδρομής εξωτερικού».

 

papastratos300x250