Δευτέρα, 23/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Ικανοποιημένοι οι ξενοδόχοι από τις πληρότητες
Ικανοποιημένοι οι ξενοδόχοι από τις πληρότητες Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018 20:42

3enodoxoiΕπενδύουν στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ηπείρου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που έφτασαν στην ηπειρωτική πρωτεύουσα για να περάσουν τις γιορτές. Οι ξενοδόχοι των Ιωαννίνων εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την κίνησης των εορταστικών ημερών και προσδοκούν πολλαπλά οφέλη καθώς τα Γιάννενα με την παράδοση της Ιόνιας οδού μπήκαν στον χάρτη των περιοχών με εύκολη και ασφαλή πρόσβαση. Όλα τα ξενοδοχεία δούλεψαν ικανοποιητικά με τις πληρότητες να είναι μεγάλες.

Ο Στάθης Σιούτης δήλωσε την ικανοποίησή του αλλά και τις ευχαριστίες της Ένωσης σε όλους τους φορείς που από κοινού δίνουν την μάχη της προβολής του τουριστικούς προϊόντος της Ηπείρου.

Παράλληλα αναφέρθηκε στους στόχους που θέτουν αλλά και στους επόμενους προορισμούς της Ένωσης προκειμένου να προβάλλει τις ομορφιές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου.

 

Και φόρος διαμονής… στον πελάτη

Πρεμιέρα… και για το φόρο διαμονής στα ξενοδοχεία. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, τέθηκε σε ισχύ ο φόρος διαμονής που θεσπίστηκε. 
Ο φόρος θα βαρύνει σε κάθε περίπτωση τον ταξιδιώτη-διαμένοντα-χρήστη του δωματίου ή διαμερίσματος. Ο φόρος, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, για τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα είναι: - 1-2 αστέρων 0,50 ευρώ - 3 αστέρων 1,50 ευρώ - 4 αστέρων 3,00 ευρώ - 5 αστέρων 4,00 ευρώ. Για τα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια-διαμερίσματα ο φόρος καθορίζεται ενιαία στα 0,50 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

 

papastratos300x250