Δευτέρα, 23/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Τελικά ήταν ένας… σάκος πλάτης
Τελικά ήταν ένας… σάκος πλάτης Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017 10:22

sakos23 12 17

Επιχείρηση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Μια μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ στήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής  στην περιοχή του Μάτσικα μετά από τηλεφωνική κλήση πολίτη για αντικείμενο που επέπλεε στη λίμνη Παμβώτιδα.

Αμέσως μετά την κλήση,  στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της Αστυνομίας ενώ λίγο μετά ήρθαν και δυο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επανδρωμένα.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν για ώρα, να βρουν κάποιον βαρκάρη από το Νησί, ώστε να προσεγγίσει, μιας και το αντικείμενο δεν φαινόταν από μακριά και υπήρχαν φόβοι μήπως μέσα στη λίμνη έπεσε κάποιος περαστικός ή κάποιος μαθητής.

Λίγο αργότερα, έφτασε στην περιοχή του Μάτσικα, πυροσβέστης που με τη χρήση drone, πλησίασε το αντικείμενο και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ένα σακίδιο πλάτης.

Ωστόσο, έπρεπε να προσεγγίσουν και να ανασύρουν από τα νερά της λίμνης το σακίδιο προκειμένου να εξετάσουν και το περιεχόμενό του.

Στο σημείο της έρευνας έφτασε και η ΕΜΑΚ που έριξε βάρκα στη λίμνη για να μπορέσει να προσεγγίσει και να ανασύρει το αντικείμενο. Στην έρευνα, και ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων που προσέγγισε με δική του βάρκα το αντικείμενο. Τελικά, ο σάκος βγήκε από τα νερά της λίμνης ενώ παράλληλα ελέγχθηκε και το σημείο γύρω από αυτόν όπως και οι όχθες της λίμνης.

Το σακίδιο,  ελέγχθηκε και ανοίχτηκε παρουσία των αστυνομικών . Στο εσωτερικό του βρέθηκαν μεταξύ άλλων ένας υπνόσακος, χάπια, ένα άδειο μπουκάλι αρώματος, μια χτένα και άλλα προσωπικά αντικείμενα. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των υπευθύνων, οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής θα επανέλθουν εάν και εφόσον υπάρξει δήλωση εξαφάνισης.

 

papastratos300x250