Δευτέρα, 23/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Διεθνής διάκριση για το «πράσινο» Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Διεθνής διάκριση για το «πράσινο» Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 14:27

prasini diakrisi20 12 17

177ο στην Παγκόσμια Κατάταξη «UI GreenMetric 2017», ανάμεσα σε διεθνή Πανεπιστήμια και 1ο στην Ελλάδα

Είναι γνωστό ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, διακρίνεται για την ερευνητική και εκπαιδευτική του δραστηριότητα. Ωστόσο, αποτελεί και ένα «πράσινο» Πανεπιστήμιο, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει πλούσια δράση στα ευρύτερα θέματα του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση πολιτών με περιβαλλοντική γνώση, συνείδηση και ευθύνη.

Όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα, φοιτητές, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό, αγκαλιάζουν κάθε προσπάθεια που γίνεται όσον αφορά στην προστασία του και την πράσινη ανάπτυξη.

Ειδικότερα, το Ακαδημαϊκό μας Ίδρυμα, αξιολογήθηκε ανάμεσα σε εξακόσια δεκαεννέα 619 Πανεπιστήμια στον κόσμο σε σχέση με τις δράσεις και την περιβαλλοντική συνείδηση, καταλαμβάνοντας την 177η θέση στην Παγκόσμια Κατάταξη «UI GreenMetric 2017» ανάμεσα σε ανώτατα Ιδρύματα μεγάλου κύρους και εμβέλειας. Παράλληλα, κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στην παραπάνω κατάταξη, με βαθμολογία 5132.

Ακολουθεί το Πανεπιστήμιο Μακεδονία, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Πρόκειται για μία παγκόσμια κατάταξη, η οποία συγκρίνει τόσο τις δράσεις των πανεπιστημίων για αειφορία στις πανεπιστημιουπόλεις τους, όσο και τη διαχείριση των πολιτικών, φιλικών προς το περιβάλλον, από την πανεπιστημιακή διοίκηση.

Όπως αναφέρεται από τους εμπνευστές του συστήματος «Αναμένεται ότι, εφιστώντας την προσοχή των ηγετών των πανεπιστημίων και των ενδιαφερόμενων φορέων, θα δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος σε παγκόσμιο επίπεδο, της εξοικονόμησης ενέργειας και νερού, της ανακύκλωσης των αποβλήτων και της πράσινης μεταφοράς. Οι δραστηριότητες αυτές θα απαιτήσουν αλλαγή συμπεριφοράς και θα δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος, καθώς και σε οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που σχετίζονται με αυτή».

ΒΙΚΥ ΚΩΣΤΑ

 

papastratos300x250