Δευτέρα, 23/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» - Θέλησε να στήσει… χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία, αλλά δεν πήρε την άδεια
«ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» - Θέλησε να στήσει… χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία, αλλά δεν πήρε την άδεια Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 09:08

dentro xris19 12 17

Ένα κανονικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, θέλησαν να στήσουν αύριο Τετάρτη στις 12:00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία, τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης «Γιάννενα Τώρα», ωστόσο ο Δήμος άναψε «κόκκινο».

Με επιστολή του, ο επικεφαλής της παράταξης Άρης Μπαρτζώκας, ενημέρωσε τον δήμαρχο γι’ αυτή την πρωτοβουλία, ζητώντας συνάμα να χορηγηθεί η σχετική άδεια.

Το δέντρο είναι αγορασμένο με την συνδρομή των μελών της παράταξης και με σκοπό, όπως αναφέρεται στην επιστολή, να αποκτήσει η πόλη κι ένα παραδοσιακό, χριστουγεννιάτικο άρωμα.

Η επιστολή, έχει ως εξής: «Όπως γνωρίζετε, η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα», με δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 9 Δεκεμβρίου, επεσήμανε ότι η επιλογή σας να υποκαταστήσετε φέτος το χριστουγεννιάτικο δέντρο, στην κεντρική πλατεία της πόλης, με μια κατασκευή του πύργου του Τάτλιν, ήταν εξαιρετικά εσφαλμένη.

Αναγνωρίζοντάς σας τις καλύτερες των προθέσεων για να κάνετε αναγνωρίσιμο στα Ιωάννινα ένα καινοτόμο χριστουγεννιάτικο δέντρο, δεν μπορούμε, από την άλλη, να παραγνωρίσουμε και την καθολική αντίθεση των δημοτών μας με την συγκεκριμένη, φετινή επιλογή σας.

Όπως, λοιπόν, έχουμε ανακοινώσει, προτιθέμεθα την Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, να στήσουμε ένα κανονικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, αγορασμένο με τη συνδρομή των μελών μας, ώστε η πόλη μας να αποκτήσει κι ένα παραδοσιακό, χριστουγεννιάτικο άρωμα.

Με την επιστολή μας αυτή ζητούμε τη σχετική άδεια και σας προσκαλούμε, μαζί με όλες τις άλλες παρατάξεις και τους δημότες του Δήμου μας, να στολίσουμε όλοι μαζί το δέντρο μας και με την πράξη μας αυτή να προωθήσουμε, όλοι μαζί, τη σύνδεση παράδοσης και καινοτομίας στην πόλη μας και τη συνεργασία όλων των πολιτών μας».

Απορρίπτει το αίτημα, η Δημοτική Αρχή

Άμεση ήταν η απάντηση της Δημοτικής Αρχής, η οποία απέρριψε το αίτημα της παράταξης, ξεκαθαρίζοντας ότι η ευθύνη για το στολισμό της πόλης ανήκει στην ίδια.

Όπως σημειώνεται «Η πόλη μας έχει στολιστεί απ’ άκρη σε άκρη στο πνεύμα της εορταστικής ατμόσφαιρας των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όπως αρμόζει σε μία σύγχρονη πόλη, που σέβεται τις παραδόσεις και τους πολίτες της, μία πόλη που ετοιμάζεται να υποδεχθεί τις επόμενες ημέρες χιλιάδες επισκέπτες.

Όλοι οι εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων και συλλόγων που κατέθεσαν εγκαίρως τις απόψεις τους (οι οποίες και περιλήφθηκαν ως προτάσεις στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Ιωαννιτών), συμφωνούν πως ο φετινός στολισμός, λιτός και καλαίσθητος, θεωρείται ο ομορφότερος των τελευταίων χρόνων. Εκτείνεται σε κάθε γειτονιά κι εκφράζει το γενικό εορταστικό αίσθημα των κατοίκων.

Η δημοτική Αρχή έχει αποδείξει στην πράξη ότι επιδιώκει τη συλλογική συζήτηση και κάθε γόνιμη συνεργασία. Λαμβάνει υπόψη κάθε διαφορετική γνώμη που τίθεται στον κατάλληλο χρόνο, χωρίς απόλυτες προσεγγίσεις και υπεροπτική διάθεση.

Δεν κατανοεί όμως τη χρησιμότητα της ‘πρωτοβουλίας’ που επιδιώκει να αναλάβει η Δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα», λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξη των γιορτών!

Γιατί, άραγε, η Δημοτική παράταξη ‘Γιάννενα Τώρα’ δεν υπέβαλε την πρότασή της, μήνες πριν, στη διαδικασία του διαλόγου για την προετοιμασία και το στολισμό της πόλης; Γιατί ανακοινώνει την ‘πρόθεσή’ της στο ‘παρά πέντε’: Σε τι θα μπορούσε να βοηθήσει την πόλη μας αυτή η ‘πρόταση’; Τι εξυπηρετεί;

Οι αιτιάσεις της για το στολισμό της πλατείας είναι εντελώς αστήρικτες. Πολλώ δε μάλλον που παραβλέπουν την ιδιαιτερότητα της στατικότητας στην κεντρική πλατεία της πόλης, τις όποιες κατασκευαστικές δυνατότητες σε αυτή και, βεβαίως, την απαιτούμενη αδειοδότηση για οποιαδήποτε παρέμβαση.

Προς άρση οποιασδήποτε παρεξήγησης, είναι άλλο η διαβούλευση και οι συνέργειες και άλλο η τελική ευθύνη».

 

papastratos300x250