Δευτέρα, 23/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Τα «μαγειρέματα» έφεραν τον πρώτο… τρίτο!
Τα «μαγειρέματα» έφεραν τον πρώτο… τρίτο! Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017 10:33

epimelitirio mitsis16 12 17

Ο Γ. Μήτσης, επανεκλέγεται στη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, μετά από μια τραγελαφική διαδικασίας

Σε… σίριαλ με ευφάνταστο σενάριο, μετατράπηκε η συγκρότησε της νέας διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

Είναι χαρακτηριστικό τρίτος στις εκλογές Γ. Μήτση, επανεκλέγεται στη θέση του προέδρου, ενώ ο πρώτος σε ψήφους, επικεφαλής της παράταξης «Κίνηση Επιχειρηματιών» Δ. Δημητρίου, που κέρδισε τις εκλογές, αρκέστηκε στην θέση του συνεργάτη του.

Όσα έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου ανέδειξαν έναν κύριο ηττημένο, που ήταν τα χιλιάδες μέλη του Επιμελητηρίου που συμμετείχαν στις εκλογές πριν από δύο εβδομάδες, ειδικότερα όμως εκείνους που στήριξαν την παράταξη Δημητρίου, για να αναδειχθεί νικήτρια.

Στην πρώτη ψηφοφορία Δ. Δημητρίου και Γ. Μήτσης ισοψήφισαν με 15-15 και χρειάστηκε επαναληπτική.

Η παράταξη του Γρηγ. Γκίκα από την πρώτη στιγμή γνωστοποίησε ότι θα στηρίξει τον πρώτο στις εκλογές κ. Δημητρίου ανεξάρτητα από το ότι δεν είχε συμφωνήσει να συνεργαστεί μαζί του.

Έτσι, έκανε λόγο για διαπλοκή, τυχοδιωκτισμό και υπόγειες συναλλαγές, χωρίς να πάρει κάποια απάντηση από τους κ.κ. Δημητρίου και Μήτση.

Η πρώτη ψηφοφορία επιβεβαίωσε το παρολίγον αδιέξοδο, με τον κ. Γκίκα να χαρακτηρίζει ντροπή την εικόνα αυτή με τους εκλεγμένους με την παράταξη του κ. Δημητρίου να μην τον στηρίζουν για πρόεδρο. Στη δεύτερη ψηφοφορία ο Γ. Μήτσης έλαβε 20 ψήφους και ο Δ. Δημητρίου 11 υπό τις αποδοκιμασίες των εκλεγμένων με την παράταξη Γκίκα, που έκανε λόγο για φαρσοκωμωδία και πραξικόπημα, αποχωρώντας από τη διαδικασία.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο στην αίθουσα και έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ των κ.κ. Δημητρίου και Μπαράτσα.

Πληροφορίες τώρα αναφέρουν ότι οι δύο παρατάξεις που συνεργάστηκαν συμφώνησαν ώστε ο Γ. Μήτσης να παραμείνει πρόεδρος μέχρι τον Μάιο του 2019 και έκτοτε να αναλάβει ο Δ. Δημητρίου.

Στη διοικούσα ο Γ. Μήτσης εκλέγει τέσσερις συμβούλους, ο Δ. Δημητρίου δύο και έναν ο Γρηγ. Γκίκας...

 

papastratos300x250