Δευτέρα, 23/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα Ευκαιρίες συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα
Ευκαιρίες συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 10:09

efkairies synergasias14 12 17

Διπλωματία Πόλεων για την Ελλάδα και τη Γερμανία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Επαφές και συναντήσεις για την ανάπτυξη της τουριστικής προβολής των Ιωαννίνων έκαναν σε Μόναχο, Φρανκφούρτη και Στουτγάρδη  οι φορείς με προτεραιότητα την αύξηση της επισκεψιμότητας ενώ ήδη ανακοινώθηκε ότι θα μπαίνουν στο χάρτη των σχολικών εκδρομών από μαθητές της Κύπρου, τα Γιάννενα. Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κκ Μάξιμος  συνόδευσε την αποστολή Δήμου, Περιφέρειας και επιχειρηματιών. Παρόντες φυσικά, ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Δημήτρης Σιώλος, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής Ιωαννίνων Νίκος Γκόλας, ο Σπύρος Κωνσταντόπουλος ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ιωαννιτών Κώστας Μπαμπασίκας, καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου Ιωαννιτών, της Περιφέρειας Ηπείρου, επαγγελματίες του τουριστικού και επιχειρηματικού κλάδου. Στο ταξίδι και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου,  Στέφανος Ζέρβας που φαίνεται να είχε και τον γενικό συντονισμό όλων των επιμέρους δράσεων. Η επίσκεψη ήταν η δεύτερη μετά από αυτή την Κύπρο και η όλη δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Διπλωματία Πόλεων».

Με δηλώσεις τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων, κ.κ. Μάξιμος, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας κι ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, αναφέρθηκαν στην αποστολή, τονίζοντας την επιτυχία της ο καθένας από μια διαφορετική σκοπιά αλλά όλοι προσανατολισμένοι στο κοινό στόχο: της ανάπτυξης του τουρισμού.

«Ήταν μια πρωτοβουλία που συνένωσε δυνάμεις και μας έφερε πιο κοντά στην ομογένεια με την οποία προσδοκούμε να αναπτύξουμε ισχυρούς δεσμούς προς όφελος του τόπου μας. Τέτοιες πρωτοβουλίες μόνο καλό μπορούν να κάνουν στην περιοχή. Ευχαριστώ θερμά το Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου για την πρόσκληση να συμμετέχω στην αποστολή και δηλώνω πως με μεγάλη μου χαρά θα βοηθώ όπου είναι δυνατόν», είπε ο Μητροπολίτης.

Για μια αποστολή με αποτελέσματα «καλύτερα κι από τα αναμενόμενα» έκανε λόγο από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας.

Όπως σημείωσε με το ταξίδι στη Γερμανία έκλεισε ένας πρώτος κύκλος της «Διπλωματίας των πόλεων» για τα Γιάννενα με τα αποτελέσματα τόσο από την Κύπρο όσο και από την τελευταία αποστολή να είναι άκρως ενθαρρυντικά και «να δείχνουν πως είμαστε στο σωστό δρόμο».

Τέλος, ο Σπύρος Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στις συναντήσεις αλλά και την προβολή των Ιωαννίνων στις τρεις πόλεις της Γερμανίας, απονέμοντας τα εύσημα στη Δημοτική Αρχή για την οργάνωση του ταξιδιού.

Εξίσου σημαντική και η τοποθέτηση του Στέφανου Ζέρβα που αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλα όσα έγιναν αλλά και στην προβολή που δόθηκε από την γερμανική πλευρά. Παράλληλα, στάθηκε και στις επιδιώξεις των φορέων σημειώνοντας την αξία των κοινών ενεργειών για το κοινό όφελος της πόλης.

Ο Αχιλλέας Παπαευθυμίου ανέδειξε τις σημαντικές στιγμές του ταξιδιού ενώ υπογράμμισε τις δυνατότητες που έχει το σύνολο της Ηπείρου.

Ο Μητροπολίτης, για την Γεωργική Σχολή

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος βρέθηκε και αυτός στη Γερμανία όπου έχει ζήσει αρκετά χρόνια. Ο κ. Μάξιμος πέραν των επαφών για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος των Ιωαννίνων, είχε την ευκαιρία να κάνει συναντήσεις για την προώθηση της δημιουργίας και λειτουργίας Γεωργικής Σχολής.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, προχωρούν οι ενέργειες και σύντομα αναμένεται να σταλούν για να εκπαιδευτούν, εκπαιδευτές που έπειτα θα κληθούν να εκπαιδεύσουν σπουδαστές της Σχολής. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην επίσκεψή του στο Ανόβερο όπου είχε την ευκαιρία να έχει συζητήσεις που αφορούν τον εναλλακτικό τουρισμό αλλά και τις προοπτικές που μπορούν να υπάρχουν για την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. 

 

papastratos300x250