Δευτέρα, 23/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Προοπτική αναβίωσης της αμπελουργικής περιοχής της Τ.Κ. Κοσμήρας
Προοπτική αναβίωσης της αμπελουργικής περιοχής της Τ.Κ. Κοσμήρας Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 09:30

zoinos ae14 12 17

Συντονισμός δράσεων Δήμου Ιωαννιτών – «Ζοίνος Α.Ε.»

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα εντός του Δήμου Ιωαννιτών πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις εγκαταστάσεις της Ζοίνος Α.Ε. στο Σταυράκι με αντικείμενο τον τομέα αμπελουργίας – οινοποιίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από μέρους του Δήμου Ιωαννιτών η Αντιδήμαρχος Βάσω Μέγα, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοσμηράς Γ. Οικονόμου και ο Προϊστάμενος του τμήματος αγροτικής παράγωγης και αλιείας Δ. Ιωαννιτών, Θωμάς Λεοντίου. Από την Ζοίνος Α.Ε. συμμετείχαν ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής οργάνωσης αμπέλου & οίνου Ε. Αργύρης και Πρόεδρος της Ζοίνος Α.Ε., ο Θ. Κατσανάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, ο Π. Σπύρου, Διευθυντής πωλήσεων και η. Ε. Σίντου, οινολόγος.

Ο Πρόεδρος της Ζοίνος Α.Ε., ανέλυσε την υφιστάμενη κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της αμπελουργίας και της οινοποιίας τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις στις οποίες η συνδρομή του Δ. Ιωαννιτών θεωρείται ουσιαστική και καθοριστική.

Συμφωνήθηκε δε, τη νέα χρονιά να εξεταστεί η οργάνωση και υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων, που θα οδηγήσουν στην ανάδειξη προϊόντων πρεσβευτών των Ιωαννίνων, με σκοπό την αύξηση του κύκλου εργασιών και μέσω αυτής της δημιουργίας θέσεων.

Επίσης, συζητήθηκε η προοπτική αναβίωσης της αμπελουργικής περιοχής της Τ.Κ. Κοσμήρας με τον Πρόεδρο της Κοινότητας να αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Τέλος, συμφωνήθηκε να εξεταστεί η υλοποίηση γαστρονομικών εκδηλώσεων, που θα συμπεριλαμβάνουν τοπικά παραγόμενα προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής.

 

papastratos300x250