Δευτέρα, 23/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα «Φτωχότερη» η οικογένεια του Αθλητισμού
«Φτωχότερη» η οικογένεια του Αθλητισμού Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 09:07

evgenia13 12 17

Μη αναστρέψιμη η κατάσταση της υγείας της η Ευγενίας Μουτσίκα – Μεγαλείο ψυχής από την οικογένειά της, η οποία αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της

Δυσαναπλήρωτο είναι το κενό που αφήνει στην οικογένεια του Αθλητισμού των Ιωαννίνων, η Ευγενία Μουτσίκα, παλιά Πρωταθλήτρια της κωπηλασίας και επί σειρά ετών προπονήτρια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων.

Η κατάσταση της υγείας της, θεωρείται μη αναστρέψιμη, καθώς βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη, ενώ μεγαλείο ψυχής, επέδειξαν οι δικοί της άνθρωποι, οι οποίοι αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, αναζητούνταν συμβατοί δότες.

Σύσσωμη η οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, η Διοίκηση, οι προπονητές και οι αθλητές του, αναφέρουν ότι η Ευγενία υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι του Ν.Ο.Ι. και σημαίνον στέλεχος της Γιαννιώτης Κωπηλασίας, την οποία υπηρέτησε επί δεκαετίες. Από πολύ νεαρή ηλικία εντάχθηκε ως αθλήτρια στο δυναμικό του Ναυτικού Ομίλου και κατάφερε να ξεχωρίσει με επιτυχίες σε πανελλήνιο αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Αποφοίτησε από τη Γυμναστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και αργότερα εντάχθηκε στην προπονητική ομάδα του Ν.Ο.Ι. υπηρετώντας το σωματείο επί σειρά ετών και από τη θέση της προπονήτριας. Δεκάδες Γιαννιωτόπουλα έκαναν τα πρώτα τους βήματα ως αρχάριοι αθλητές υπό την καθοδήγηση και την αυστηρή εποπτεία της Ευγενίας, η οποία υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητή τόσο από τους αθλητές, όσο και από τους συνεργάτες της.

Η Ευγενία Μουτσίκα υπήρξε μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Ν.Ο.Ι. με ενεργή συμμετοχή στα πεπραγμένα του σωματείου, όπως ενεργή ήταν η ενασχόλησή της γενικότερα με τον αθλητισμό ως στέλεχος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων. Παράλληλα, θήτευσε επί τριετία ως μέλος της Επιτροπής Διοίκησης του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων συμβάλλοντας στην επιτυχημένη διεξαγωγή των αντίστοιχων Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Κωπηλασίας στα Γιάννενα.

Εξάλλου, τα βήματά της στους κωπηλατικούς στίβους, ως αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων και της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας, ακολούθησε και η αγαπημένη κόρη της, Ελένη Διαμάντη, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της Κωπηλασίας και Ολυμπιονίκης Νέων στη Σιγκαπούρη το 2010.

Ο Ν.Ο.Ι. αποτίνει φόρο τιμής σε ένα εκλεκτό μέλος του, με την υπόσχεση ότι δεν θα ξεχάσει την Ευγενία, την παρουσία και την προσφορά της στο σωματείο και στη Γιαννιώτικη Κωπηλασία.

 

papastratos300x250