Δευτέρα, 23/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Τα «επείγοντα» δεν αφήνουν τα ουσιώδη να αναδειχθούν
Τα «επείγοντα» δεν αφήνουν τα ουσιώδη να αναδειχθούν Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 14:37

polites anatropi13 12 17

Η… ρεαλιστική ανακοίνωση της παράταξη «Γιάννενα – Πολίτες για την Ανατροπή» για τον «Πύργο του Τάτλιν»

Σε διαφορετικό μήκος κύματος, από τις υπόλοιπες παρατάξεις που εξέδωσαν ανακοινώσεις για τον «Πύργο του Τάτλιν» στην κεντρική πλατεία, κινείται η παράταξη «Γιάννενα – Πολίτες για την Ανατροπή».

Όπως τονίζει η καλλιτεχνική παρέμβαση των φοιτητών της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου, αφορά μια πειραματική σπουδαστική πρωτοβουλία, συνεπώς είναι καλοδεχούμενη ως τέτοια, ενώ αναφέρεται σε πιο ουσιαστικά ζητήματα, που θα έπρεπε να μας κινητοποιήσουν ως πολίτες.

«Τα σημαντικά ήταν και είναι άλλα καθώς για μια ακόμα φορά βλέπουμε τα ‘επείγοντα’ να μην αφήνουν τα ουσιώδη να αναδειχθούν και να αντιμετωπιστούν.

Ποιες ήταν οι αντιδράσεις όταν η κεντρική πλατεία μετατρεπόταν σε ιδιωτικό παρκινγκ και το χώμα σε ταράτσα χωρίς ζωή; Όταν το ΞΕΝΙΑ ιδιωτικοποιούνταν σε εκδοχή σεραϊγιού; Όταν με πρωτοβουλία των παρατάξεων της πόλης συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα της ΔΕΥΑΙ στο Δημοτικό Συμβούλιο; Ο κατάλογος αυτός είναι μάλλον μακρύς και μας αφορά.

Ας συναντηθούμε λοιπόν πέρα από τα πληκτρολόγια μας, χωρίς λαϊκισμούς και κραυγές, ανατρέποντας τέτοια ‘επείγοντα’ για να μπορέσουμε να δούμε σε αυτή την πόλη και τα ουσιώδη», υπογραμμίζει.

Παράλληλα, αναφέρεται και στην πρότασή της για την κατασκευή ενός παραδοσιακού καϊκιού, στοιχείου της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. «Η κατασκευή αυτή θα πραγματοποιούνταν από τους λιγοστούς τεχνίτες στο νησάκι, θα ακολουθούσε καθέλκυση και μεταφορά του στην κεντρική πλατεία, με βιντεοσκόπηση της όλης διαδικασίας για να λειτουργήσει και ως εκπαιδευτικό υλικό. Θα αποτελούσε την κεντρική πρόταση για τον εορταστικό στολισμό της πόλης με την δυνατότητα ανάπτυξης θεματικών γύρω από αυτό δίνοντας έτσι μια ολοκληρωμένη τοπική προβολή, τόσο στους επισκέπτες των ημερών όσο και στους κατοίκους της πόλης.

Η αντιμετώπιση όμως της εορταστικής περιόδου από το Δήμο Ιωαννιτών είναι η επιλογή της ΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, μεταβιβάζοντας αριστοτεχνικά αυτή στο γνωστό μας ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ. Καμία έκπληξη καθώς έχει δηλωθεί απερίφραστα ότι δεν χρειάζεται να επιχειρεί ο Δήμος».

 

papastratos300x250