Δευτέρα, 23/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Δύο συγκεντρώσεις στα Γιάννενα, στο πλαίσιο της αυριανής απεργίας
Δύο συγκεντρώσεις στα Γιάννενα, στο πλαίσιο της αυριανής απεργίας Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 13:00

apergia13 12 17

Με αφετηρία το ΕΚΙ, το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ και το «Market-In», το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

Τη δική τους απάντηση στις πολιτικές της κυβέρνησης, θα δώσουν αύριο Πέμπτη, εργαζόμενοι και συνδικάτα, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Στα Γιάννενα, θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις: μία από το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και μία από το  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ιωαννίνων, στις 10.00 το πρωί στο «Market-In».

Το Ν.Τ. Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, τονίζει ότι αυτή η απεργία έχει ήδη, αποκτήσει πανυπαλληλικά – πανεργατικά χαρακτηριστικά, με τη συμμετοχή των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Κάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση απηύθυναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Ν.Τ Ιωαννίνων Χρήστος Γρίβας, ο πρόεδρος του Σωματείου Πολιτικών Συνταξιούχων Μιχάλης Αυδίκος και ο Αναστάσιος Γκάρτζιος, μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Παπαγεωργόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της ΑΔΕΔΥ αναφέρθηκε σε επιμέρους ζητήματα της δημόσιας διοίκησης, που βρίσκονται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

Έτσι, έκανε γνωστό ότι η ΑΔΕΔΥ θα προσφύγει στο ΣτΕ για την ακύρωση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την διαδικασία που προβλέπεται για τους γενικούς διευθυντές, χαρακτήρισε τραγέλαφο τη διαδικασία της αξιολόγησης και επέκρινε την κυβέρνηση για το ότι δεν έχει ξεκάθαρη πολιτική στόχευση για τη δημόσια διοίκηση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αύριο το απόγευμα, το Νομαρχιακό Τμήμα πραγματοποιεί εκδήλωση για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό σύστημα.

Στη συγκέντρωση στο ΕΚΙ, θα συμμετέχει και η (Δ. Ρ. Α. Σ. Υ. ), σημειώνοντας ότι «ο συντονισμός δράσης όλων των μαχόμενων δυνάμεων της εργατικής τάξης και η πάλη για την κατάργηση των μνημονίων και των πολιτικών που απορρέουν από αυτά, η πάλη ενάντια στις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν, την ΕΕ, το ΔΝΤ, αποτελεί έναν μονόδρομο που πρέπει να διανύσουμε».

Το ΕΚΙ

Την ίδια στιγμή, η πορεία του Εργατικού Κέντρου, δε θα έχει αφετηρία το «φυσικό» του χώρο, αλλά το «Market-In», με στόχο να δοθεί συνέχεια στην αντιπαράθεση των τελευταίων μηνών, που είχε ως μία από τις παραμέτρους και την υποβολή μηνύσεων και την επέμβαση της αστυνομίας.

Όπως εκτιμάται, η περίπτωση των Ιωαννίνων αποτελεί την πιο χαρακτηριστική απόδειξη για την εφαρμογή του νέου νόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση και ο οποίος αναφέρεται στην απεργία και την διεκδικητική συνδικαλιστική δράση.

Η Χριστίνα Τουλκιαρίδου, πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων Ιωαννίνων, σημείωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στην ίδια μεριά με το κεφάλαιο βάζοντας στο στόχαστρό τους το δικαίωμα στην απεργία.

Το Εργατικό Κέντρο ζητά την υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, την αύξηση του αφορολόγητου ορίου και την απαγόρευση των πλειστηριασμών.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ

Στην συγκέντρωση του ΕΚΙ, θα συμμετέχει και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, επισημαίνοντας ότι «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ υπηρετώντας με συνέπεια τους στόχους των μνημονίων, έκλεισε γρήγορα την 3η αξιολόγηση. Συμφώνησε σε όλα, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις οποίες η ίδια κατηγορούσε για υποταγή. θριαμβολογεί γιατί ,από 1/1/2019 θα επιβληθούν μέτρα 2 δις ευρώ για τους συνταξιούχους .

- Θα επιταχύνουν τους πλειστηριασμούς και για τις λαϊκές οικογένειες για χάρη των τραπεζών.

- Μειώνουν το αφορολόγητο

- Ιδιωτικοποιούν σημαντικές μονάδες της ΔΕΗ

- Αλλάζουν το σ/ν για τις απεργίες .Ο αυταρχισμός και η βία αυξάνονται .Το είδαμε και με τις συλλήψεις στο Market-In στη πόλη μας. Η λιτότητα ,τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν με αμείωτους  ρυθμούς με την επιτήρηση της Ε.Ε. για πολλά χρόνια μέσω των μηχανισμών της

Συνάδελφοι. Την απάντηση σε αυτά τα μέτρα μόνο οι εργαζόμενοι μπορούν να τη δώσουν. Η επιτυχία στην απεργία στις 14δεκέμβρη μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τέλος, δύο μέτωπα θα πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας, από τα μέλη της Αριστερής Παρέμβασης, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Πανηπειρωτικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στα διόδια.

Τα μέλη των παρατάξεων και της Πανηπειρωτικής Επιτροπής απηύθυναν ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή απεργία, με τη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και την πορεία που θα ακολουθήσει στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα όμως μετά το τέλος των κινητοποιήσεων στο κέντρο της πόλης στο πλαίσιο της απεργίας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον σταθμό διοδίων Παμβώτιδας επί της Εγνατίας Οδού που σύμφωνα με την πρόσφατη ΚΥΑ πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του επίσης την Πέμπτη.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Ζήκος με την ιδιότητα του μέλους και της ΑΡΠΗ και της Επιτροπής Αγώνα για τα Διόδια έκανε λόγο για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και επανέφερε την πρόταση της επιτροπής για τη λειτουργία του συνόλου των οδικών αξόνων υπό τον κρατικό έλεγχο ως μία δημόσια περιουσία και όχι ως κάτι που παραδίδεται στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

 

papastratos300x250