Τετάρτη, 25/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα ΔΟΕ - «Η εκπαίδευση, δε μπορεί να είναι προϊόν προς πώληση»
ΔΟΕ - «Η εκπαίδευση, δε μπορεί να είναι προϊόν προς πώληση» Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 11:04

doe13 12 17

Η θέσπιση της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα τόσο της κοινωνίας, όσο και της εκπαιδευτικής κοινότητας ειδικότερα, που αναμένεται να ικανοποιηθεί μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Το θέμα, απασχόλησε την ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στα Γιάννενα παρουσία του προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Θανάση Κικινή.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του τόνισε πως «Οι δυσκολίες που αναφέρονται στις οικονομικές δεσμεύσεις της χώρας, στις αποφάσεις της κυβέρνησης με τις συζητήσεις με τους θεσμούς και τον ΟΟΣΑ και οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει για την εξοικονόμηση πόρων από τη δημόσια εκπαίδευση δημιουργούν ένα ασαφές τοπίο για τις κυβερνητικές επιλογές.

Επίσης, βρισκόμαστε απέναντι στην πολιτική που εκφράζει η ΚΕΔΕ που ζητά να αναλάβει η τοπική αυτοδιοίκηση τη διετή προσχολική αγωγή, έχοντας το βλέμμα της στα voucher.

Η εκπαίδευση όμως δε μπορεί να είναι προϊόν προς πώληση και οι επιδιώξεις αυτές είναι προφανές που σκοπεύουν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κικινής.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Παιδείας Π. Κολόκας, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Αγγ. Φωτεινού, ο πρόεδρος του Ν.Τ. Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ιωαννίνων Στεφ. Σίντος.

 

papastratos300x250