Τετάρτη, 25/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός «Μύρισαν» Χριστούγεννα, στο ΚΔΑΠ «Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’»
«Μύρισαν» Χριστούγεννα, στο ΚΔΑΠ «Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’» Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 09:49

kdap ieronimos13 12 17

Εορταστική εκδήλωση, σε συνεργασία με τη Στρατιωτική Μουσική της 8ης Μ/Π Ταξιαρχίας Ιωαννίνων

Εορταστικές μελωδίες και χαρούμενες μουσικές, ήχησαν τη Δευτέρα στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β΄ της Αποστολής και της Ι.Μ. Ιωαννίνων, όπου από νωρίς το μεσημέρι επικράτησε εορταστική ατμόσφαιρα και διάθεση, καθώς η Στρατιωτική Μουσική της 8ης Μ/Π Ταξιαρχίας Ιωαννίνων επισκέφθηκαν τον χώρο.

Τα χριστουγεννιάτικα δρώμενα του ΚΔΑΠ της Αποστολής στα Ιωάννινα ξεκίνησαν με επίσκεψη της Στρατιωτικής Μουσικής της 8ης Μ/Π Ταξιαρχίας Ιωαννίνων.

Οκτώ μουσικοί με σαξόφωνο, τρομπέτα, αρμόνιο, κιθάρα & μπουζούκι, γεμάτοι διάθεση και αγάπη για τη μουσική ταξίδεψαν σήμερα τα παιδιά του κέντρο μας με μία σειρά κλασσικών χριστουγεννιάτικων τραγουδιών ενώ το κέφι κορυφώθηκε με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια. Μικροί και μεγάλοι θεατές ακολούθησαν το ξεδίπλωμα των ηχοχρωμάτων αρχικά τραγουδώντας μαζί με τους μουσικούς παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα, παιδικές παραμυθένιες μελωδίες, για να φθάσουν να χορέψουν Τσιτσάνη, να ανέβουν στην σκηνή και να παίξουν οι ίδιοι τουμπερλέκι και αρμόνιο. Ο ρυθμός και το κέφι συνεπήρε μικρούς και μεγάλους σε ένα υπέροχο ταξίδι ακουσμάτων!

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, ο οποίος μαζί με τα παιδιά απήλαυσε αγαπημένες μελωδίες, μοίρασε δώρα σε αυτά καθώς και στους μουσικούς και τέλος έδωσε τις εγκάρδιες ευχές μετά της ευλογίας του σε όλους μας για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων.

 

papastratos300x250