Δευτέρα, 23/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΖΩΣΙΜΑΔΩΝ - Τιμήθηκαν τα Ιδρύματα Σταύρος Νιάρχος και ΤΙΜΑ
ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΖΩΣΙΜΑΔΩΝ - Τιμήθηκαν τα Ιδρύματα Σταύρος Νιάρχος και ΤΙΜΑ Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 11:00

idrimata12 12 17

«Ανάσα» αποτελούν για το Γηροκομείο των Ιωαννίνων, οι μεγάλες δωρεές, που στηρίζουν και ενισχύουν το έργο φροντίδας στους ηλικιωμένους.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των μεγάλων ευεργετών, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Κοινωφελές Ίδρυμα TIMA, επενδύουν και στις δομές της Ηπείρου και στο πλαίσιο αυτό, τιμήθηκαν την Κυριακή για την προσφορά τους, σε μια σεμνή τελετή στο Γηροκομείο, όπου τελέστηκε Μνημόσυνο στη μνήμη των ευεργετών, από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο.

Ο Μητροπολίτης έκανε λόγο για σημαντικές προσφορές που κρατούν «ζωντανό» το Γηροκομείο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έχει υποστηρίξει με δωρεά του για τέσσερα χρόνια το Γηροκομείο Ζωσιμάδων για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων και στη σημερινή τελετή έδωσαν το παρών εκπρόσωποί του, από την Αθήνα, μεταξύ των οποίων και η Ιωάννα Κιοσσέ, διαχειρίστρια δωρεών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Ακολούθως, έγιναν τα αποκαλυπτήρια των πλακετών που βρίσκονται στην είσοδο, προς τιμήν του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του ΤΙΜΑ, η δωρεά του οποίου, αφορούσε στην παροχή ιατρικών προμηθειών και ειδών καθημερινής κατανάλωσης για τους ηλικιωμένους που κατοικούν στο Γηροκομείο.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη και εκπρόσωποι του Δήμου, της Περιφέρειας, των στρατιωτικών, πυροσβεστικών και αστυνομικών αρχών, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου.

Φιλανθρωπική εκδήλωση, από το σύλλογο «Πήγασο»

Στο μεταξύ, το Γηροκομείο επισκέφθηκε την Κυριακή και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιωαννίνων «Πήγασος», με το γυναικείο τμήμα παραδοσιακού χορού και παρουσίασε δημοτικούς χορούς του τόπου μας στους φιλοξενούμενους της συγκεκριμένης δομής. Το εορταστικό κλίμα των ημερών μεταφέρθηκε και στους ηλικιωμένους και στήθηκε χριστουγεννιάτικο γλέντι με χορό και τραγούδι.

ΒΙΚΥ ΚΩΣΤΑ

 

papastratos300x250