Τετάρτη, 25/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Ένα ακόμη βήμα, για την ανέγερση νέας φοιτητικής εστίας
Ένα ακόμη βήμα, για την ανέγερση νέας φοιτητικής εστίας Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2017 12:30

anegersi9 12 17

Επικαιροποίηση των μελετών και επεξεργασία της προηγούμενης οικοδομικής άδειας

Ένα ακόμη βήμα, για την ανέγερση μίας νέας φοιτητικής εστίας, πραγματοποιείται από τις Πρυτανικές Αρχές, με στόχο την οριστική επίλυση του ζητήματος στέγασης.

Μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε πριν από λίγες ημέρες μεταξύ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του υπουργείου Παιδείας, η τεχνική υπηρεσία κινείται ήδη προς την κατεύθυνση της επικαιροποίησης των μελετών και της επεξεργασίας της προηγούμενης οικοδομικής άδειας, αλλά και της συνεργασίας με άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα που έχουν κινηθεί αναλόγως».

Την επίσημη ανακοίνωση έκανε χθες ο πρύτανης Γ. Καψάλης σε σχετική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε υποστηρίζοντας πως η διαδικασία που εγκρίθηκε από το υπουργείο προβλέπει την χρηματοδότηση με τη μορφή δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Αναφορικά με το ζήτημα του τελευταίου μήνα που είχε προκαλέσει και αντιδράσεις από την πλευρά των φοιτητών που δεν έβρισκαν στέγη λόγω της οικονομικής αδυναμίας ο κ. Καψάλης παραδέχθηκε πως το πρόβλημα δεν είναι τόσο οξυμένο, κάτι που φαίνεται και από το ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια σε ξενοδοχεία για τους φοιτητές.

Την ίδια στιγμή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Δήμου Ιωαννιτών, των πρυτανικών αρχών, των φοιτητών και της διοίκησης του Αστικού ΚΤΕΛ.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να πυκνώσουν τα δρομολόγια προς το Πανεπιστήμιο, να δρομολογηθούν νέα τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής και του Σαββάτου και κυρίως ο Δήμος Ιωαννιτών να διερευνήσει τη δυνατότητα οικονομικής επιδότησης των φοιτητικών εισιτηρίων ή των καρτών πολλαπλών διαδρομών.

 

papastratos300x250