Τετάρτη, 25/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Έφτασε ο εξοπλισμός της BP για τον ανεφοδιασμό καυσίμων
Έφτασε ο εξοπλισμός της BP για τον ανεφοδιασμό καυσίμων Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 12:03

kafsima8 12 17

Σήμερα στα Γιάννενα οι μελετητές της - Τον Μάρτιο και η ΕΚΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Ο ανεφοδιασμός των αεροπλάνων με καύσιμα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα και ένα στοίχημα που φαίνεται να κερδίζεται, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα σχέδια όλων των φορέων για το άνοιγμα του αεροδρομίου εντός και εκτός Ελλάδας.

Όπως όλα δείχνουν, και σύμφωνα με τον Υπεύθυνο Στρατηγικής & Ανάπτυξης της Ένωσης Ξενοδόχων Σαμ Κουδούνη, έχει ήδη φτάσει σχετικός εξοπλισμός της BP ενώ σήμερα Παρασκευή, αναμένονται τα ίδια τα στελέχη της εταιρείας BP να θα βρεθούν στο αεροδρόμιο προκειμένου να προχωρήσουν και να μελετήσουν την εγκατάσταση του σχετικού εξοπλισμού για το ανεφοδιασμό των αεροπλάνων.

Λίγους μήνες μετά, και περίπου στα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου, στα Γιάννενα θα έρθουν και τα στελέχη της εταιρείας ΕΚΟ που και αυτοί αναμένεται να εγκαταστήσουν συστήματα ανεφοδιασμού σύμφωνα με τις κατόψεις και τα σχέδια του αεροδρομίου.

Έτσι, εκεί που δεν είχαμε καμία εταιρεία για τον ανεφοδιασμό, σύντομα αναμένεται να έχουμε τις δυο μεγαλύτερες εταιρείες καυσίμων που με διαφορετικά συστήματα  θα κάνουν τον ανεφοδιασμό των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

Έτσι, το αεροδρόμιο αναμένεται να έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτήσει κάθε τύπου αεροπλάνο μιας και οι εταιρίες φαίνεται να διαθέτουν η καθεμία άλλου τύπου καύσιμα καλύπτοντας όλες τις ανάγκες μικρών και μεγάλων αεροπλάνων.

Στο μεταξύ, ήδη, έχουν προχωρήσει και σε πολλές περιπτώσεις έχουν οριστικοποιηθεί οι συνεργασίες και αναμένονται οι πρώτες απευθείας πτήσεις από την Κύπρο στα Γιάννενα ενώ δρομολογούνται συνεργασίες με το Τελαβίβ αλλά και τη Στοκχόλμη ενώ επόμενοι στόχοι είναι η Γερμανία και η Ολλανδία.

Οι φορείς έκαναν συντονισμένες προσπάθειες, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, και άσκησαν πιέσεις προκειμένου να λυθεί το θέμα του ανεφοδιασμού ενώ σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ενέργειες που αφορούν το σύστημα προσέγγισης του αεροδρομίου Ιωαννίνων.

Η εγκατάσταση συστημάτων ανεφοδιασμού καυσίμων σε συνάρτηση με το σύστημα προσέγγισης αλλά και το άνοιγμα σε ξένες αεροπορικές εταιρίες αναμένεται να δώσουν «φτερά» τόσο στις δυνατότητες του ίδιου του αεροδρομίου όσο και στην πρωτεύουσα της Ηπείρου που θα έχει πια τη δυνατότητα να δέχεται επισκέπτες- τουρίστες από πολλές και διαφορετικές περιοχές του κόσμου.

 

papastratos300x250