Τετάρτη, 25/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα 7ο Κλινικό φροντιστήριο με ενδιαφέροντα θέματα
7ο Κλινικό φροντιστήριο με ενδιαφέροντα θέματα Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 09:37

KLINIKI8 12 17

Στις 8 και 9 Δεκεμβρίου στα Γιάννενα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Η Εταιρεία Μελέτης Κλωνικής Ετερογένειας της Νεοπλασίας (ΕΜΕΚΕΝ) και η Ογκολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνουν το 7ο Κλινικό Φροντιστήριο για Ειδικευόμενους Ογκολογικών Ειδικοτήτων. Το Φροντιστήριο θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα, στο ξενοδοχείο Epirus Palace στις 8-9 Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα του Φροντιστηρίου θα περιλαμβάνει: Workshop «αυτοενδοσκόπησης και ψυχογραφήματος» για την επιλογή της Ογκολογίας. Workshop εμπειριών και καριέρας στο εξωτερικό Workshop Palliative Care. Το υπόλοιπο Φροντιστήριο απαρτίζεται από περιστατικά που θα παρουσιάζουν ειδικευόμενοι και θα σχολιάζονται από κοινό και συντονιστές.

Τι λέει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής Γιώργος Πενθερουδάκης, μιλώντας τηλεφωνικά στο Itv, αναφέρθηκε σε δυο σημαντικές ενότητες του φροντιστηρίου που έχουν να κάνουν αφενός με τη διαχείριση της ανακοίνωσης από τον γιατρό στο ασθενή και αφετέρου με τον πόνο.

Και τα δύο σημεία, όπως ανέφερε ο κ. Πενθερουδάκης, είναι εξαιρετικά σημαντικά και για τον γιατρό αλλά και για τον ασθενή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συνεδρία Ογκολογικού Συμβου-λίου καθώς και Workshop αυτό-ενδοσκόπησης και κινήτρων για τηνεπιλογή της Ογκολογίας, Εμπειριών Ζωής και Καριέρας στο Εξωτερικό, Παρηγορικής αγωγής, δεξιότητες που λείπουν από την εκπαιδευτική διαδικασία των ειδικευόμενων των ογκολογικών ειδικοτήτων στην Ελλάδα. Η εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα απευθύνεται σε ειδικευόμενους της Παθολογίας, Παθολογικής Ογκολογίας καθώς Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και τελεί υπό την ευγενή αιγίδα της ΕΟΠΕ.

Η Πανεπιστημιακή Ογκολογική Κλινική του ΠΓΝ Ιωαννίνων πραγματοποιεί και θέτει ως απόλυτες προτεραιότητες την βέλτιστη ογκολογική αγωγή ασθενών με νεοπλασματικά νοσήματα, την εκπαίδευση  μελλοντικών  ιατρών/ερευνητών της καθώς και την συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση, την ερευνητική δραστηριότητα για την ανακάλυψη νέων θεραπειών και την προώθηση ελληνικών και διεθνών συνεργασιών στους τομείς της εκπαίδευσης και έρευνας.

 Η κατάσταση στην Ογκολογική Κλινική, σύμφωνα με τον κ. Πενθερουδάκη, είναι σαφώς πιο βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν ενώ τα πράγματα είναι σαφώς πιο βελτιωμένα και από άποψη στελέχωσης. Σε σχετική ερώτηση ο κ. Πενθερουδάκης προανήγγειλε σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν την έρευνα και την εγκατάσταση ερευνητικών υποδομών που αναμένεται να είναι πρωτοποριακές.

 

papastratos300x250