Τετάρτη, 23/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Δ. ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ - Παύουν να είναι ψηφιακά «αναλφάβητοι» 23 απομακρυσμένοι οικισμοί
Δ. ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ - Παύουν να είναι ψηφιακά «αναλφάβητοι» 23 απομακρυσμένοι οικισμοί Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 09:05

TZOUMERKA7 12 17

Παύουν να είναι ψηφιακά «αναλφάβητοι» 23 απομακρυσμένοι οικισμοί του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, οι οποίοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο γρήγορο internet με συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 50Mbps.

Το έργο Rural Broadband, μέσω του οποίου αναπτύχθηκε δίκτυο οπτικών ινών, ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα να προκύπτουν σημαντικά οφέλη για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις.

Πριν από δύο χρόνια, ο Όμιλος ΟΤΕ ανέλαβε, στο πλαίσιο του ΣΔΙΤ έργου Rural Broadband - Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές «Λευκές περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας» της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. (ΚτΠ Α.Ε.) που σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, μέσω των εταιρειών OTE RURAL North και OTE RURAL South, την ανάπτυξη ενός δικτύου οπτικών ινών σε 2.260 «λευκούς» οικισμούς, χωρίς ευρυζωνική πρόσβαση, με σκοπό τη χονδρική διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών σε παρόχους λιανικής.

Πρόσβαση σε συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 50Mbps έχουν πλέον οι οικισμοί Άγιος Γεώργιος, Δάφνη, Κορίτιανη, Κωστήτσι, Λάζαινα, Μονολίθι, Πηγάδια, Πλαίσια, Φορτόσι, Αμπελοχώρι, Χριστοί, Μιχαλίτσι, Βαπτιστής, Παλαιοχώρι, Πετροβούνι, Ποτιστικά, Προσήλιο, Χουλιαράδες, Βαθύπεδο, Καλαρρύτες, Μυστράς, Ματσούκι, Συρράκο.

Οι νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων που είναι πλέον διαθέσιμες αναμένεται να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών στις παραπάνω περιοχές, καλύπτοντας τις καθημερινές τους ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν έμπρακτα στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας μέσω της απρόσκοπτης πρόσβασης στα αγαθά της ψηφιακής εποχής.

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να αποκτήσουν τις νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων μπορούν να απευθύνονται στους παρόχους υπηρεσιών λιανικής.

«Από την δική μας μεριά, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη συνεργασία σας για την ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών και ευελπιστούμε τα οφέλη του έργου να συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις περιοχές του Δήμου σας», αναφέρει σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Γιάννη Σεντελέ ο Διευθυντής OTE Rural North, Γιώργος Σταθόπουλος.

 

papastratos300x250