Παρασκευή, 20/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα «Παραπλανητικές» πολλές διαφημίσεις για το κρέας
«Παραπλανητικές» πολλές διαφημίσεις για το κρέας Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 10:02

kreas6 12 17

Προσοχή στην τιμή κιλού!

Μεγάλη προσοχή στις διαφημίσεις που αφορούν κρέας θα πρέπει να δίνουν οι καταναλωτές ελέγχοντας προσεκτικά όχι μόνο τα γραμμάρια κρέατος που αγοράζουν αλλά και την τιμή του κιλού.

Πολλές φορές, το τελευταίο διάστημα, γίνονται διαφημίσεις για κρέας σε σουπερ μάρκετ. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές είναι για μικρές ποσότητες και λειτουργούν σαν «κράχτες». Άλλες πάλι φορές αναφέρονται σε συσκευασμένα προϊόντα που η τιμή κιλού…είναι μάλλον τσουχτερή, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να πιστεύει ότι το αγόρασε φτηνά χωρίς όμως αυτό να ανταποκρίνεται στην πραγματική σχέση ποσότητας και τιμής!

Οι καταναλωτές μένουν στην αρχική τιμή και δεν προχωρούν στην εξέταση άλλων παραμέτρων που όμως σχετίζονται με το τι τελικά πληρώνουν στο ταμείο και τι βγαίνει από την τσέπη τους.  Οι διαφημίσεις στοχευμένες,  με αποτέλεσμα να μην γίνεται ενδελεχής έλεγχος.

Για το θέμα ρωτήσαμε την Πόπη Μάντη που μας εξήγησε ότι έχει μεγάλη σχέση η τιμή του κιλού σε σχέση με την μικρή ποσότητα που αγοράζουμε.

Για ακόμη μια φορά επισημαίνεται η ανάγκη στήριξης των συνοικιακών κρεοπωλείων όπου μπορεί κανείς να βρει μεγάλη ποικιλία κρεάτων ενώ παράλληλα έχουν ανταγωνιστικές τιμές.

«Να ελέγχουν τόσο τις τιμές όσο και την ποιότητα του κρέατος που προμηθεύονται» ανέφερε η κα. Μάντη.

Και εκλογές στο Σωματείο

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή την Τετάρτη, το Σωματείο Κρεοπωλών, καλεί όλα τα μέλη του σε γενική συνέλευση και  τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν  την στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων. Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 έως 19:00 το απόγευμα και  οι εκλογές ακολούθως από τις 19:00 έως 20.30 το βράδυ.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

 

papastratos300x250