Κυριακή, 25/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Πρώτος σε ψήφους ο Δ. Δημητρίου, έχασε την αυτοδυναμία για λίγες ψήφους
Πρώτος σε ψήφους ο Δ. Δημητρίου, έχασε την αυτοδυναμία για λίγες ψήφους Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 10:19

ekloges epim5 12 17

Μεγάλη προσέλευση για τις εκλογές στο Επιμελητήριο

Ο επικεφαλής της παράταξης «Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη» Δημήτρης Δημητρίου είναι ο νικητής των εκλογών που διενεργήθηκαν το Σαββατοκύριακο για την νέα διοίκηση στο Επιμελητήριο. Ο κ. Δημητρίου …κυριολεκτικά στη στροφή έχασε την αυτοδυναμία με μόλις 42 ψήφους και τώρα αναμένεται να ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές για τη συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου στο οποίο θέλει να είναι πρόεδρος.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι απλά καθώς εφόσον δεν έχει αυτοδυναμία θα πρέπει να προχωρήσει σε συνεργασίες τις οποίες θα αναζητήσει ανάμεσα στους άλλους δυο υποψηφίου κ.κ Γκίκα και Μήτση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας η πρώτη παράταξη είναι αυτή της

«Κίνησης Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη» (Δημήτρης Δημητρίου) με  1.262 ψήφους και ποσοστό 47,07%. Ακολουθεί η παράταξη, με επικεφαλής τον Γρηγόρη Γκίκα,  «Ισχυρό Επιμελητήριο» με 955 ψήφους και ποσοστό 35,58%. Τέλος η παράταξη του Γιάννη Μήτση «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο» με 405 ψήφους και ποσοστό 15,09% . Τα ακυρα  και λευκά ανέρχονται σε 2,6%. 

Η καταμέτρηση των ψήφων ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής και βάσει των αποτελεσμάτων οι έδρες κατανέμονται ως εξής: «Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη» 15 έδρες,  «Ισχυρό Επιμελητήριο» 11 έδρες και «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο» 5 έδρες.

Ο Δημήτρης Δημητρίου αναφέρθηκε στην μεγάλη προσέλευση που υπήρξε από τα μέλη του Επιμελητηρίου ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα μέλη της παράταξής του για τον αγώνα που έδωσαν ώστε να αναδειχτούν νικητές.

Και τώρα τι θα γίνει;

Οι κάλπες έκλεισαν, τα αποτελέσματα βγήκαν, και τώρα πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το νέο προεδρείο. «Με ποιον από τους άλλους υποψήφιους είστε πιο κοντά;» ήταν η ερώτηση; «Δεν είμαστε με κανέναν πιο κοντά. Θα μιλήσουμε σε επίπεδο επικεφαλής και με τους δυο», απάντησε ο κ. Δημητρίου ενώ ξεκαθάρισε ότι με γνώμονα τα αποτελέσματα θα διεκδικήσει την προεδρεία του Επιμελητηρίου.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

 

papastratos300x250