Κυριακή, 25/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Δεν «ανεβάζει μπάρες» η Περιφέρεια για τα διόδια
Δεν «ανεβάζει μπάρες» η Περιφέρεια για τα διόδια Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 14:35

diodia2 12 17

Συνεχίζει τον δικαστικό αγώνα, για την απαλλαγή των μόνιμων κατοίκων

Δεν καταθέτει τα «όπλα» η Περιφέρεια Ηπείρου, όσον αφορά στα διόδια στην Εγνατία Οδό, παρά την Κοινή Υπουργική Απόφαση, με το χαμηλό αντίτιμο στο Σταθμό του Δροσοχωρίου και τις μικρές μειώσεις στους αντίστοιχους της Τύριας και του Μαλακασίου, με τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να κάμψει τις αντιδράσεις των Ηπειρωτών, για την άδικη, κατά γενική ομολογία, επιβάρυνσή τους.

Όπως έγραψαν πρώτα τα «Πρωινά Νέα», οι οδηγοί που θα κινούνται στην Εγνατία και θα διέρχονται από τον Σταθμό Διοδίων Παμβώτιδας, θα καταβάλλουν το αντίτιμο του 1,20 ευρώ για τα ελαφρά οχήματα, 0,80 για τα δίκυκλα, 3 ευρώ για τα φορτηγά και 4,20 για τα φορτηγά και οχήματα με τέσσερις άξονες.

Όπως προκύπτει από την απόφαση με ημερομηνία 27 Nοεμβρίου 2017, που φέρει την υπογραφή των Υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, τα νέα διόδια στο Δροσοχώρι, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, την 14η Δεκεμβρίου, καθώς αυτός είναι ο «ενωρίτερος χρόνος έναρξης της είσπραξης των διοδίων για το τμήμα Α/Κ Ιωαννίνων –Α/Κ Μετσόβου, Μετωπικός Σταθμός Παμβώτιδας», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στα διόδια της Τύριας και του Μαλακασίου, παρά την πρόταση της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» για αντίτιμο 1.80, η μείωση που προβλέπεται είναι μικρότερη, καθώς οι οδηγοί από 2.40 που είναι σήμερα, θα πληρώνουν, επίσης από 14 Δεκεμβρίου, 2.10 ευρώ.

Και στους δύο σταθμούς, 1,50 είναι το αντίτιμο για τα δίκυκλα, 5,30 ευρώ για τα φορτηγά και 7,40 για τα φορτηγά και οχήματα με τέσσερις άξονες.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, η Περιφέρεια θα συνεχίσει το δικαστικό αγώνα για την απαλλαγή των μόνιμων κατοίκων από την καταβολή διοδίων στην Εγνατία Οδό, δήλωσε.

Συγκεκριμένα τόνισε πως: «Συνεχίζουμε στο ΣτΕ την υπόθεση των διοδίων ώστε να διασφαλιστεί η απαλλαγή των μόνιμων κατοίκων από την καταβολή διοδίων, ενώ ήδη έχει σταλεί έγγραφο στον Υπουργό Υποδομών για την έκδοση απόφασης απαλλαγής από τα διόδια. Θεωρώ ότι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι αυτή που και με αλλαγή ιδιοκτήτη ή διαχειριστή θα διασφαλίσει τα συμφέροντα των μονίμων κατοίκων περιοχών από την οποία διέρχεται η Εγνατία οδός στην Ήπειρο».

 

papastratos300x250