Τρίτη, 22/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος «Καπρίτσιο» της πολιτικής ηγεσίας, η απλή αναλογική
«Καπρίτσιο» της πολιτικής ηγεσίας, η απλή αναλογική Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 09:29

kapritsio2 12 17

Αλ. Καχριμάνης: «Θεωρώ πως πρόκειται για κατευθύνσεις εκ του πονηρού από ανθρώπους που δεν έχουν διοικήσει ποτέ»

Επιμένει στην απλή αναλογική η κυβέρνηση, προκαλώντας πληθώρα αντιδράσεων στους αυτοδιοικητικούς, που αποτυπώθηκε και στην αποχώρηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, από το τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ, τη στιγμή της ομιλίας του υπουργού κ. Σκουρλέτη.

Σε δηλώσεις του, ο Κ. Καχριμάνης μία ημέρα μετά, έκανε λόγο για «καπρίτσιο» της πολιτικής ηγεσίας και πως κάποιοι δεν επιθυμούν μία ισχυρή αυτοδιοίκηση.

«Όταν βλέπουμε ανεφάρμοστες προτάσεις όπως η συγκεκριμένη οφείλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Σωστά είπε ο κ. Αγοραστός ότι έχουμε ένα μεγάλο κουτί που μέσα είναι άδειο και έχει μόνο την απλή αναλογική. Πρόκειται για ένα καπρίτσιο. Εάν συμφωνούμε ότι η αυτοδιοίκηση χρειάζεται στη χώρα, χρειάζεται για την αμεσότητα και την ταχύτητα της παρέμβασης στα ζητήματα των πολιτών.

Αυτοδιοίκηση όμως που θα τρομάζει να ψηφίσει έναν προϋπολογισμό θα είναι ανίκανη να λύσει τα πραγματικά προβλήματα και εγώ δεν επιθυμώ να είμαι συνυπεύθυνος σε τέτοιες καταστάσεις.

Ο νομοθέτης με τη δεύτερη Κυριακή που είναι το πιο σωστό μέτρο, δίνει τη σωστή διάσταση για το πως λύνονται αυτά τα προβλήματα. Θεωρώ πως πρόκειται για κατευθύνσεις εκ του πονηρού από ανθρώπους που δεν έχουν διοικήσει ποτέ», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Μικρότερες αντιδράσεις, «βλέπει» ο υπουργός

Από την πλευρά του, πάντως ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», σημείωσε ότι η απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα έλθει να σπάσει τα σημερινά αυτοδιοικητικά κατεστημένα, δήλωσε

«Η υπόθεση της απλής αναλογικής θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό από όλα, στα ζητήματα της εκπροσώπησης για την τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί θα έλθει ουσιαστικά να αντιμετωπίσει με έναν έναν ισότιμο τρόπο την ψήφο και τη δικιά σας και τη δικιά μου, πράγμα που δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή και θα δώσει τη δυνατότητα για νέες συνθέσεις και συνεργασίες, που τις έχει τόσο ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση» επισήμανε.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις, που προκάλεσε η σχετική τοποθέτησή του, ο υπουργός εκτίμησε πως «ήταν μικρότερες από κάθε άλλη φορά, διότι δεδομένη είναι η αντίθεση μιας μεγάλης κατηγορίας, των νυν, των εν ενεργεία δημάρχων», ενώ «των ανθρώπων που ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικώς, δηλαδή δημοτικών συμβούλων, επικεφαλής άλλων σχημάτων αντιπολίτευσης κ.λπ., θεωρώ ότι μάλλον έχουμε εξασφαλίσει τη συναίνεση γι αυτό που πάμε να κάνουμε».

«Οι νυν δήμαρχοι πάντοτε και σε κάθε ευκαιρία κατέθεταν την αντίθεσή τους. Αυτή εκφράστηκε και χθες, την ώρα της ομιλίας μου. Βεβαίως μόνον ο περιφερειάρχης Ηπείρου -απρεπώς θα έλεγα, γιατί ήταν και ο άνθρωπος που φιλοξενούσε το συνέδριο- σηκώθηκε κι έφυγε μέσα από θεατρικού τύπου κινήσεις την ώρα της ομιλίας, αλλά αυτό δεν επηρέασε και δεν ασχολήθηκε κανείς πάρα πολύ μαζί του» πρόσθεσε.

 

papastratos300x250