Τετάρτη, 23/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός Εκπαιδεύοντας τους αυριανούς οδηγούς και πολίτες
Εκπαιδεύοντας τους αυριανούς οδηγούς και πολίτες Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 09:04

ekpaidevodas2 12 17

Στα Γιάννενα, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»

               

Τη δική του προσπάθεια κάνει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» να μειώσει τα ατυχήματα, που αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 15 – 29 ετών στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ και μετά από πρόσκληση του αυτοδιοικητικού φορέα, βρίσκεται στα Γιάννενα, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές και δημότες, να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης μέσω ειδικών μηχανημάτων προσομοίωσης (προσομοιωτές ανατροπής και σύγκρουσης, προσομοίωση μέθης με ειδικά γυαλιά) της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του Ι.Ο.ΑΣ., η οποία βρίσκεται στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ. Χατζής.

Η πρόεδρος του ΙΟΑΣ Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά μετέφερε την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση και τη συμμετοχή, παρά τα προβλήματα που προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση, που δεν επέτρεψε τη λειτουργία του προσομοιωτή έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν μία πολύ καλύτερη εικόνα για το τι πραγματικά μπορεί να γίνει μετά από μία λάθος απόφαση στον δρόμο.

Μεταξύ των μαθητών που επισκέφθηκαν τον Πολυχώρο και οι μαθητές του 4ου Λυκείου με τη διευθύντρια Αλεξάνδρα Σούλη να κάνει λόγο για μία εξαιρετικά σημαντική διοργάνωση, που αφήνει το στίγμα της στην συμπεριφορά των παιδιών.

Σήμερα Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι το μεσημέρι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ειδικές εφαρμογές και τους προσομοιωτές επικίνδυνων συνθηκών στο χώρο της διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων στην οδό Μακαρίου όπου θα διενεργούνται ανοιχτές στο κοινό εκπαιδεύσεις οδικής ασφάλειας.

 

papastratos300x250