Κυριακή, 25/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα, για τα λύματα στη λίμνη
Ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα, για τα λύματα στη λίμνη Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 09:45

limata limni30 11 17

«Εάν προκύψουν στοιχεία για μόλυνση, θα τα δώσουμε στη δημοσιότητα», λέει ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Στη φάση της διερεύνησης είναι η υπόθεση των λυμάτων που έπεφταν προ ημερών εντός της λίμνης Παμβώτιδας, στην περιοχή της Σκάλας. Τα λύματα, έπεφταν για αρκετή ώρα μέσα στη λίμνη και η δυσοσμία ήταν αισθητή σε όλους όσους περνούσαν από το σημείο.

Μέρες μετά, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, Μάκης Χρυσοστόμου εξηγεί πως διερευνούν το συμβάν και έχουν βάλει ειδικά μηχανήματα- Super, προκειμένου να εντοπίσουν από πού προέρχονται τα λύματα που έπεφταν στη λίμνη.

Ο κ. Χρυσοστόμου έχει ζητήσει από συνεργείο της ΔΕΥΑΙ, να κάνει τους ανάλογους ελέγχους ώστε να εντοπίσουν από τρέχανε τα λύματα και έπεφταν με αυξημένη ροή και για μεγάλη χρονική διάρκεια στο συγκεκριμένο σημείο όπου βρίσκεται και το αντιλοστάσιο της Δημοτικής Επιχείρησης ΄Ύδρευσης.

«Κάνουμε την έρευνά μας και με ειδικό μηχάνημα θα εντοπίσουμε εάν ήταν λύματα ή εάν ήταν νερά βρόχινα από τις πολλές βροχές των προηγούμενων ημερών. Σε κάθε περίπτωση, τα όποια στοιχεία προκύψουν θα ανακοινωθούν στη δημοσιότητα», ξεκαθαρίζει ο κ. Χρυσοστόμου.

Στο μεταξύ, ρωτήθηκε και για το θέμα της Ζίτσας και των συνδέσεων. Ο κ. Χρυσοστόμου δεν θέλησε να σχολιάσει την όποια απόφαση έλαβε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ζίτσας ξεκαθαρίζοντας ότι από πλευράς του Δήμου μπορούν να χαριστούν τα όποια χρήματα πρέπει να αποδώσουν οι δημότες. Αυτό όμως, όπως υπογράμμισε, δεν μπορεί να ισχύσει για τα χρήματα που πρέπει να αποδοθούν στη ΔΕΥΑΙ, σύμφωνα με την σύμβαση του παρελθόντος όταν δηλαδή ήταν ο δήμος Πασσαρώνα. Ο κ. Χρυσοστόμου, είπε ότι το έργο που έχει γίνει στην περιοχή της Ελεούσας είναι σημαντικό και απαραίτητο και ολοκληρώθηκε πριν από 1 χρόνο, έργο για το οποίο ο δήμος, πάντα σύμφωνα με τον κ. Χρυσοστόμου, οφείλει να αποδίδει συγκεκριμένα ποσά στη ΔΕΥΑΙ. «Την Παρασκευή, έχουμε διοικητικό συμβούλιο και εκεί θα ενημερώσω όλους για τα τεκταινόμενα στο δήμο Ζίτσας. Εμείς ζητούμε συγκεκριμένα στοιχεία και θέλουμε οι κάτοικοι της Ελεούσας να υποβάλλουν τους σχετικούς φακέλους στην Επιχείρηση προκειμένου να καταβάλλουν τα τέλη της αποχέτευσης» κατέληξε ο κ. Χρυσοστόμου.

 

papastratos300x250