Κυριακή, 25/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα «Τρέχουν» οι διαδικασίες για τις ΤΟΜΥ
«Τρέχουν» οι διαδικασίες για τις ΤΟΜΥ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 13:00

tomy29 11 17

Από το νέο χρόνο η λειτουργία τους

Από το νέο χρόνο αναμένεται να ξεκινήσουν στην περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων οι Τοπικές  Μονάδες Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) που υλοποιεί το υπουργείο Υγείας με τον σχεδιασμό να έχει προχωρήσει αρκετά σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Τάκη Νικολόπουλο. «Είμαστε στη διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων και έπειτα θα προχωρήσουμε. Παράλληλα, έχουμε βρει κτήρια και αναζητούμε άλλα δυο», είπε ο κ. Νικολόπουλος. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένεται να λειτουργήσουν οι πρώτες μονάδες, στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών, με την έλευση του νέου έτους.

Ο κ. Νικολόπουλος, στο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει φιλόδοξο το σχέδιο της πολιτικής ηγεσίας, παράλληλα όμως και αναγκαίο, ώστε να ενδυναμωθεί αφενός η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και να αποφορτιστεί η τριτοβάθμια υγεία από τον τεράστιο όγκο ασθενών που απευθύνεται στα νοσοκομεία.

Συνολικά, στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων θα τεθούν σε λειτουργία 10 ΤΟ.Μ.Υ. Κάθε μία από τις δομές αυτές προβλέπεται να εξυπηρετεί πληθυσμό 10-13.000 κατοίκων.

Ουσιαστικά, αναμένεται να είναι η πρώτη πύλη για την δημόσια υγεία όπου ο γενικός γιατρός θα κρατάει τα στοιχεία υγείας όλων των εγγεγραμμένων σε κάθε περιοχή που επισκέπτονται τη δομή. Εκτός από τους γιατρούς αναμένεται να υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό, και κοινωνική λειτουργός. Παράλληλα, αναμένεται να είναι μονάδα αναφοράς για την υλοποίηση διαφόρων προγραμμάτων υγείας και να διευκολύνει τον πολίτη ώστε να μην απευθύνεται στα τριτοβάθμια νοσοκομεία.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

 

papastratos300x250