Κυριακή, 25/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ - Αντίστροφη μέτρηση, για τις εκλογές
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ - Αντίστροφη μέτρηση, για τις εκλογές Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 12:37

ekloges29 11 17

Αντιμέτωπα με τις προκλήσεις που θέτει ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος 4497/2017 και επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον επιμελητηριακό θεσμό, αλλά κυρίως με τις προκλήσεις που δημιουργούν η οικονομική πραγματικότητα και η ανάγκη για μετάβαση στην ανάπτυξη, βρίσκονται τα Επιμελητήρια. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται και στα Επιμελητήρια της Ηπείρου, οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων διοικητικών τους οργάνων.

Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων καλεί τους Εκλογείς-Μέλη του, που έχουν συμπεριληφθεί στους κυρωμένους Εκλογικούς Καταλόγους, να συμμετάσχουν στις Εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα  διεξαχθούν στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, ημέρες Σάββατο και Κυριακή, από ώρα 9.00 π.μ. έως 19.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου «Du Lac» στα Ιωάννινα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Παρακαλούνται οι Εκλογείς, με δεδομένο τον αριθμό των δυναμένων ψηφοφόρων, να προσέλθουν από το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, τόσο για την δική τους γρήγορη και ομαλή συμμετοχή, όσο και για την διευκόλυνση της ομαλής και απρόσκοπτης ροής της διαδικασίας της ψηφοφορίας».

Στην Άρτα

Στο Επιμελητήριο Άρτας, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017 , ημέρα Κυριακή & Δευτέρα αντίστοιχα και ώρες από 9:00 π.μ. έως 7:00 μ.μ., όπως ενημερώνει η Εκλογική Επιτροπή, τις Επιχειρήσεις – Μέλη του, που είναι εγγεγραμμένες στους Εκλογικούς Καταλόγους.

Οι Εκλογείς προσέρχονται στην Επιτροπή προσκομίζοντας την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο έγγραφο, από το οποίο αποδεικνύονται τα στοιχεία της ταυτότητάς τους.

Πριν από την ψηφοφορία οι Εκλογείς υπογράφουν έντυπη δήλωση, ότι ασκούν μια φορά το εκλογικό τους δικαίωμα στο Επιμελητήριο Άρταςκαι ότι δεν εμπίπτουν στα ασυμβίβαστα που αναφέρονται στην Επιμελητηριακή Νομοθεσία, ως ισχύει.

Ειδικότερα, κανένας ψηφοφόρος δεν δύναται να έχει περισσότερες από μία ψήφους όσες ιδιότητες και αν έχει. Σε περίπτωση ασκήσεως περισσότερων επαγγελμάτων από το ίδιο φυσικό πρόσωπο, ή την ίδια επιχείρηση το εκλογικό δικαίωμα ασκείται στην κατηγορία της κατά δήλωση επιλογής τους.

- Το Εκλογικό Δικαίωμα ασκείται αυτοπροσώπως από τους νομιμοποιούμενους προς τούτο με μυστική δια ψηφοδελτίων ψηφοφορία. Ειδικότερα επί ατομικής επιχείρησης από το φυσικό πρόσωπο που αυτοδικαίως έχει εγγραφεί στους Εκλογικούς Καταλόγους και επί των Νομικών Προσώπων (προσωπικών, κεφαλαιουχικών εταιριών και συνεταιρισμών) από τα πρόσωπα που έχουν δικαίωμα ψήφου και που έχουν υποδειχθεί και εγγραφεί στους Εκλογικούς Καταλόγους.

- Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν μέχρι τρεις (3) υποψηφίους του οικείου Τμήματος .Ψηφοδέλτιο συνδυασμού με περισσότερους σταυρούς προτίμησης από τους ανωτέρω κατά περίπτωση οριζόμενους είναι έγκυρο, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης. Ψηφοδέλτιο χωρίς κανένα σταυρό προτίμησης προσμετράται υπέρ του συνδυασμού. (Άρθρο 73 παρ.6 του Ν.4497/2017).

 

papastratos300x250