Τρίτη, 22/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ - Δύο μόνιμες θέσεις από προστατευόμενους, στα Γενικά Νοσοκομεία Ιωαννίνων και Άρτας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ - Δύο μόνιμες θέσεις από προστατευόμενους, στα Γενικά Νοσοκομεία Ιωαννίνων και Άρτας Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 09:44

monimes theseis29 11 17

Επιμέλεια: Βίκυ Κώστα

Δύο μόνιμες θέσεις, από τις 177 προσλήψεις προσωπικού σε νοσοκομεία & ΕΚΑΒ, αντιστοιχούν στην Ήπειρο.

Πρόκειται για μία θέση στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και μία στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.

Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης, που αφορά σε 177 νέες μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία όλων των Υγειονομικών Περιφερειών και στο ΕΚΑΒ, οι οποίες καλύπτονται από προστατευόμενους του ν. 2643/1998.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, «μετά από πολλά χρόνια κινείται μία διαδικασία, η οποία είχε σκαλώσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, παράγοντας χειροπιαστό αποτέλεσμα στην κατεύθυνση ενίσχυσης της στελέχωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Εκτός των παραπάνω θέσεων η διαδικασία συνεχίζεται και για άλλες αντίστοιχες θέσεις, τα οριστικά αποτελέσματα των οποίων θα εκδίδονται σταδιακά».

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Στο μεταξύ, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας κατά των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έχει προκηρύξει για σήμερα Τετάρτη, τετράωρη παναττική στάση εργασίας για τα μέλη της, από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 μ.μ. και 24ωρη απεργία για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Στις 12:00 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, απαιτώντας την καταβολή των οφειλομένων μισθών στους συναδέλφους τους που απασχολούνται με ελαστικές μορφές απασχόλησης και την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι, παρά το γεγονός ότι η θητεία του εικουρικού προσωπικού του ΕΣΥ στις προνιακές δομές ανανεώθηκε έως 31/12/2018, το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν επικυρώνει τα εντάλματα πληρωμής του επικουρικού προσωπικού σε πολλά νοσοκομεία, κρίνοντας παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων πέραν του 24μήνου.

Αντιμέτωποι με το πρόβλημα είναι περίπου 500 επικουρικοί γιατροί σε σύνολο 2.100, οι οποίοι εργάζονται για παραπάνω από 24 μήνες στην ίδια θέση.

Το ίδιο πρόβλημα με το επικουρικό προσωπικό έχουν και οι πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο στο 24μηνο απασχόλησης αθροίζει και τον χρόνο που υπηρετούν με συμβάσεις έργου. Ως εκ τούτου οι πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι που οι συμβάσεις έργου μετατράπηκαν σε συμβάσεις εργασίας, θα έχουν τα ίδια προβλήματα, καθώς δεν θα εγκρίνεται η μισθοδοσία τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο όταν ξεπεράσουν το 24μηνο.

Τέλος, τον Φεβρουάριο του 2018 λήγουν οι συμβάσεις του προσωπικού των νοσοκομείων που χρηματοδοτούνται από κοινοτικά κονδύλια, χωρίς να έχει ληφθεί μέριμνα από το υπουργείο Υγείας για την κάλυψη τυχών κενών που θα δημιουργηθούν.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι οι απαντήσεις που έλαβε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, κατά την προηγούμενη απεργιακή κινητοποίησή της στις 23 Νοεμβρίου, ήταν αόριστες χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των δεδουλευμένων ενώ αρνητική ήταν η στάση του Ανδρέα Ξανθού στο αίτημα για μονιμοποίηση των 10.000 και πλέον εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ και την Πρόνοια με ελαστικές μορφές απασχόλησης (Επικουρικοί, ΟΑΕΔ, Συμβάσεις Έργου, Εργολαβικοί, πρώην εργολάβοι με συμβάσεις έργου ή εργασίας).

 

papastratos300x250