Τετάρτη, 23/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Άρωμα γυναίκας, στον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων
Άρωμα γυναίκας, στον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 20:08

naka28 11 17

Νέα πρόεδρος, η Μαρία Νάκα, η οποία εξελέγη με 181 ψήφους – «Να στηριχθούν οι νέοι συνάδελφοι, για να αποκτήσει ο Δικηγόρος τον θεσμικό ρόλο που του αξίζει»

Άρωμα γυναίκας, στον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, καθώς η Μαρία Νάκα, εξελέγη νέα πρόεδρος και αναλαμβάνει τα «ηνία» του, μαζί με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που προέκυψε από τις εκλογές της Κυριακής, από 1η Ιανουαρίου.

Στις κάλπες, προσήλθαν 353 από τους 416 εγγεγραμμένους, εκ των οποίων οι 181 ψήφισαν τη Μαρία Κυρ. Νάκα και οι 131, τον Παναγιώτη Α. Θεοδώρου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, το οποίο θα έχει τετραετή θητείας, αποτελείται επίσης, από τους Συμβούλους: Παναγιώτη Σακκά, Αλέξανδρο Κατσάνο, Μάριο Γιαννέτα, Ανδρονίκη Πανταζή, Παναγιώτη Ζάκκα, Θεόδωρο Τριανταφύλλου, Αγγελική Τζοβάρα, Κλεοπάτρα Μητρογιάννη, Απόστολο Υφαντή και Χριστίνα Τσέτσου.

Σε δηλώσεις της, η νέα πρόεδρος, δήλωσε χαρούμενη και συγκινημένη, που οι συνάδελφοι της, την τίμησαν με την ψήφο τους. «Πρωτίστως είμαι όμως πολύ ενθουσιασμένη διότι οι συνάδελφοι εξέλεξαν 10 καλούς και άξιους συναδέλφους συμβούλους», όπως σημείωσε, ευχαριστώντας όλους όσοι έθεσαν υποψηφιότητα, αλλά και όσους ήταν στην ομάδα της.

Επίσης, δήλωσε και δημόσια την εκτίμησή της προς τον Παναγιώτη Θεοδώρου, συνυποψήφιο πρόεδρο που δεν εξελέγη.

Η κα Νάκα, αναφέρθηκε στους στόχους του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, υπογραμμίζοντας ότι «Μαζί με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο μπορούμε και θα αγωνιστούμε θεσμικά για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συναδέλφων στην πόλη μας, επαγγελματικά, επιστημονικά, ανθρώπινα, για να λειτουργούν δημοκρατικά και συλλογικά τα όργανα του Συλλόγου, για να στηριχθούν οι νέοι συνάδελφοι, για να αποκτήσει ο Δικηγόρος τον θεσμικό ρόλο που του αξίζει στην αλυσίδα της απονομής της δικαιοσύνης, δίπλα στον πολίτη, στην κοινωνία και φυσικά μαζί με τους υπόλοιπους συλλόγους να αξιώσουμε θεσμικά τη βελτίωση των μεγάλων ζητημάτων που έχουν πλήξει τους Δικηγόρους, το ασφαλιστικό, τον Φ.Π.Α., τη μείωση της δικηγορικής ύλης, την παρεμπόδιση του πολίτη να ζητήσει δικαστική προστασία. 

Μεγάλη μας αγωνία να αισθανθούν οι νέοι συνάδελφοι ότι έχουν ανθρώπινη και επιστημονική στήριξη από τον Σύλλογο.

Όραμά μας να ανακτήσουμε την ενότητα στον Σύλλογο, τη συναδελφικότητα, τον αλληλοσεβασμό που έχουν πληγωθεί βαθειά τα τελευταία χρόνια της κρίσης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μας εμπιστευτούν και να συστρατευτούν μαζί μας για έναν σύλλογο πιο ανθρώπινο, πιο δραστήριο επιστημονικά, πιο επαρκή επαγγελματικά για όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του», κατέληξε η νέα πρόεδρος.

Βελτίωση του κτιρίου του Δικαστικού

Η κατάσταση στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης όπως έχει χαρακτηριστεί εδώ και χρόνια από το σύνολο των προηγούμενων διοικήσεων του Συλλόγου απέχει πολύ από το χαρακτηριστεί ικανοποιητική. Έτσι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα Νάκα αφού σημείωσε ότι κάθε προηγούμενη διοίκηση του Συλλόγου έβαλε και ένα λιθαράκι για τη βελτίωση της κτιριακής υποδομής τόνισε πως σε αντίστοιχο επίπεδο θα κινηθούν και οι παρεμβάσεις της νεοεκλεγείσας διοίκησης.

«Το κτίριο παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα ασφάλειας, υπάρχει ανεπάρκεια ακροατηρίων και χώρων για τους συναδέλφους, ενώ βελτίωση απαιτείται και στους υγειονομικούς χώρους. Η συνεργασία με το Τμήμα Μεταγωγών είναι πολύ καλή, όμως πιστεύουμε ότι δε θα έπρεπε να στεγάζεται στο Δικαστικό Μέγαρο. Και στο παρελθόν ο Δικηγορικός Σύλλογος συνέδραμε την πολιτεία για τη βελτίωση της κτιριακής υποδομής και το ίδιο θα κάνει και τώρα», κατέληξε η κα Νάκα.

Τα προσωρινά αποτελέσματα

Μέχρι αργά χθες το απόγευμα η Εφορευτική Επιτροπή δεν είχε δώσει ακόμη στη δημοσιότητα τα οριστικά αποτελέσματα των εκλογών. Έτσι, τα παρακάτω αποτελέσματα δημοσιεύονται με επιφύλαξη.

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ :          416

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ :  353

ΛΕΥΚΑ :                                26

ΑΚΥΡΑ :                                15

ΣΤΑΥΡΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ 

Μαρία  Κυρ. Νάκα          181

Παναγιώτης Α. Θεοδώρου          131

Σταυροί Υποψηφίων Συμβούλων

ΑΓΓΕΛΗ Ι. ΑΓΓΕΛΙΚΗ          63

ΓΙΑΝΝΕΤΑΣ Α. ΜΑΡΙΟΣ 163

ΔΡΙΓΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ     85

ΖΑΚΚΑΣ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ               145

ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ Κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ        71

ΚΑΤΣΑΝΟΣ Ι. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ         190

ΚΙΤΣΙΛΗ Γ. ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ                     50

ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ Β. ΓΕΩΡΓΙΟΣ           71

ΜΗΤΡΟΓΙΑΝΝΗ Ι. ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ 124

ΝΑΤΣΙΚΟΥ Ε. ΕΙΡΗΝΗ      91

ΠΑΝΤΑΖΗ Σ. ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ             152

ΣΑΚΚΑΣ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                236

ΤΑΤΣΗΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                 71

ΤΖΟΒΑΡΑ Σ. ΑΓΓΕΛΙΚΗ                    129

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Γ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ               140

ΤΣΑΟΥΣΗΣ Δ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                 115

ΤΣΕΤΣΟΥ Ν. ΧΡΙΣΤΙΝΑ     120

ΤΣΙΟΓΚΑ Π. ΜΑΡΙΑ          54

ΤΣΟΥΜΑΝΗ Γ. ΟΛΓΑ       43

ΤΣΟΥΝΗ Σ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ      72

ΥΦΑΝΤΗΣ Α. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ            122

 

papastratos300x250