Κυριακή, 25/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Στο επίκεντρο το «Νέο Λύκειο»
Στο επίκεντρο το «Νέο Λύκειο» Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 09:01

neo likeio28 11 17

Αγωνία για το αύριο της εκπαίδευσης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Το νέο Λύκειο ήταν το επίκεντρο των εργασιών που έγιναν το πρωί της Δευτέρας, στο ξενοδοχείο Du lac, παρουσία του προέδρου της ΟΛΜΕ στα Γιάννενα.

Δεκάδες καθηγητές βρέθηκαν εκεί, προκειμένου να ακούσουν και να ενημερωθούν για τις αλλαγές που προτείνει το υπουργείο για το νέο Λύκειο.

Αλλαγές που προκαλούν σύγχυση και άγχος στους μαθητές καθώς οι ανακοινώσεις διαδέχονται η μια την άλλη από πλευράς του υπουργείου. Ανακοινώσεις που πολλές φορές ακυρώνουν η μια την άλλη. Στην αρχή μιλούσαν για κατάργηση των Πανελληνίων και έπειτα για διπλές εξετάσεις και αλλαγές πολύπλοκες στο σύστημα.

Η αγωνία των εκπαιδευτικών αλλά κυρίως των μαθητών μεγάλη, καθώς δεν ξέρουν πως θα οδεύσουν στο νέο σύστημα.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη θέση της ΟΛΜΕ που είναι μεταξύ άλλων  η εξασφάλιση του μορφωτικού χαρακτήρα του.

Όπως είπε, το κύριο βάρος των όποιων αλλαγών πρέπει να δοθεί στο περιεχόμενο του Λυκείου, δηλαδή στα αναλυτικά προγράμματα σπουδών, στη μείωση και τον εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης, τον εκσυγχρονισμό των μεθόδων διδασκαλίας-εξέτασης και την αναβάθμιση της γενικής παιδείας.

«Είμαστε αντίθετοι στη συρρίκνωση της γενικής εκπαίδευσης στο Λύκειο, στη δραματική μείωση των γνωστικών αντικειμένων. Διαφωνούμε με το διπλασιασμό των Πανελλαδικών εξετάσεων με την εισαγωγή νέων εξετάσεων στη μέση της σχολικής χρονιάς. Είμαστε  αντίθετοι στην όποια «φροντιστηριοποίηση» και με την προσμέτρηση της βαθμολογίας των δημιουργικών εργασιών, η οποία μάλιστα θα γίνεται από εξωτερικούς αξιολογητές…», είπε δείχνοντας τα προβλήματα που υπάρχουν από τις προωθούμενες αλλαγές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Στέφανος Μιχάλης που ευχαρίστησε δημόσια τόσο τον πρόεδρος της ΟΛΜΕ όσο και τους συναδέλφους του που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν μαζικά στην ενημέρωση.

«Το κάνουμε προκειμένου να είμαστε έτοιμοι απέναντι στη λαίλαπα των όποιων αλλαγών», είπε δείχνοντας την κατάσταση που επικρατεί στους εκπαιδευτικούς κύκλους.

 

papastratos300x250