Τετάρτη, 23/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Σήμερα, η δεύτερη κεντρική εκδήλωση, με προσκεκλημένο τον Χαρ. Μουτσόπουλο
ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Σήμερα, η δεύτερη κεντρική εκδήλωση, με προσκεκλημένο τον Χαρ. Μουτσόπουλο Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017 09:06

tmima iatrikis25 11 17

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις, με αφορμή τον εορτασμό των 40 ετών από την ίδρυση του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σήμερα Σάββατο στις 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών πραγματοποιείται η δεύτερη κεντρική εκδήλωση του επετειακού εορτασμού, με προσκεκλημένο τον ακαδημαϊκό Χαράλαμπο Μουτσόπουλο.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συναυλία της Καμεράτα του Πανεπιστημίου, που θα παρουσιάσει έργα της Ελένης Καραΐνδρου η οποία επίσης θα παρίσταται.

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στον Πολυχώρο Δ. Χατζής παρουσιάζεται ο Συλλογικός Τόμος με τίτλο «Υβριδικά και ιδιότυπα όντα».

Την ίδια στιγμή, η Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ηπείρου και Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων διαμέσου του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις σε ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες που στόχο θα έχουν οι μαθητές/τριες να αναγνωρίζουν συμπεριφορές που σχετίζονται με την υγεία, να θέτουν προσωπικούς στόχους, να καταρρίπτουν μύθους και να λαμβάνουν αποφάσεις που συνδέονται με τη χρήση των ουσιών, τη σωματική άσκηση, τη διατροφή, το κάπνισμα κ.α.

Τέλος, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα, με θέμα: «Πώς μαθαίνει ο εγκέφαλος», στις 17.30, στον Πολιτιστικό Πολυχώρος «Δημήτρης Χατζής».

Συμμετέχουν: η Μονάδα Ιατρικής Εκπαίδευσης του Εργαστηρίου Υγιεινής & Επιδημιολογίας, η Επιτροπή Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής, η Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης του Τμήματος Ιατρικής, και όλες οι φοιτητικές οργανώσεις του Τμήματος Ιατρικής.

Από την ίδρυσή του, το 1977, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι σταθερό σημείο αναφοράς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για το επιστημονικό έργο του διδακτικού του προσωπικού, για την άριστη εκπαίδευση των φοιτητών και νέων γιατρών και για την καθοριστική συμβολή στις εξελίξεις σε όλα τα πεδία της Ιατρικής. Το έμψυχο δυναμικό του Τμήματος μας έχει επιφορτιστεί με την ευθύνη της παροχής υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου μαθημάτων στους πολυάριθμους φοιτητές του, τους αυριανούς επαγγελματίες υγείας, που θα κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε συνανθρώπους μας, σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο.

Σκοπός αυτών των εκδηλώσεων, είναι να γίνει γνωστή η Ιατρική σχολή για την υψηλού επιπέδου παροχή ιατρικής φροντίδας καθώς αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί κέντρο αναφοράς για ιατρικές υπηρεσίες αιχμής σε μια ευρεία γεωγραφική έκταση που ξεπερνά τα όρια της Ηπείρου.

 

Ενημέρωση για το AIDS, από τους φοιτητές

Την Παρασκευή, οι φοιτητικοί σύλλογοι της Ιατρικής HelMSIC, MEDICO και ΕΕΦΙΕ, συμμετείχαν ενεργά με τη δράση «οι φοιτητές Ιατρικής στην πόλη», ενημερώνοντας τους συμπολίτες μας για τα εξής ιατρικά θέματα: Καρδιαγγεακή Νόσο, Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις, HIV/AIDS.  Η δράση ενημέρωσης από φοιτητικές ομάδες της Ιατρικής Σχολής έγινε στη συμβολή οδών Γρηγορίου Σακκά και Μιχαήλ Αγγέλου. Όπως ανέφεραν στόχος είναι να ανοίξουν τα σύνορα της σχολής και να προσεγγίσουν τον κόσμο με χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για σημαντικά ιατρικά θέματα.

 

papastratos300x250