Κυριακή, 25/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος «Πιέζει» για τη συνεργασία Πανεπιστημίου – ΤΕΙ, το υπουργείο
«Πιέζει» για τη συνεργασία Πανεπιστημίου – ΤΕΙ, το υπουργείο Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 12:36

panep tei24 11 17

Επιδιώκει να οριστικοποιηθούν οι προτάσεις και οι τελικές αποφάσεις, μέχρι τα Χριστούγεννα

Τους προβληματισμούς και τις σκέψεις των Τμημάτων των Πανεπιστημίων, σχετικά με την ένταξη τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπως χαρακτηρίζει το υπουργείο τη συνεργασία, κατέθεσαν και υποστήριξαν οι Πρυτανικές Αρχές, στη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας.

Το εγχείρημα, δεν θεωρείται εύκολο, γι’ αυτό είναι λογικό να διατυπώνονται ερωτήματα που αφορούν τόσο στο προσωπικό και στην τήρηση των κριτηρίων ακαδημαϊκότητας, όσο και στα προγράμματα σπουδών.

Η επταμελής Επιτροπή που έχει συσταθεί, καλείται να καταλήξει το συντομότερο στις τελικές της προτάσεις, όμως δεν αποκλείεται λόγω των διαφορετικών προσεγγίσεων μεταξύ των δύο ιδρυμάτων αλλά και μεταξύ των διοικήσεων σχολών και τμημάτων, να υποβληθούν περισσότερες από μία προτάσεις ως εναλλακτικές.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως είχε ανακοινώσει από τα Γιάννενα στο αναπτυξιακό συνέδριο ο Κ. Γαβρόγλου το προτεινόμενο σχέδιο θα μελετηθεί από το υπουργείο που θα κάνει τις δικές του παρατηρήσεις και βελτιώσεις, θα ζητηθεί εκ νέου η γνώμη των δύο ιδρυμάτων και της επιτροπής προκειμένου να οριστικοποιηθεί το τελικό σχέδιο.

Διαμορφώνεται πάντως η εκτίμηση τις τελευταίες εβδομάδες ότι για κάποια από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας για το οποία έχει ανοίξει η συζήτηση της συμπόρευσης με τα ΤΕΙ, το υπουργείο Παιδείας ασκεί ασφυκτικές πιέσεις, ώστε να οριστικοποιηθούν οι προτάσεις και οι τελικές αποφάσεις μέχρι τα Χριστούγεννα.

Στο επίπεδο του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ηπείρου πάντως όπως έχουν ομολογήσει τα μέλη της Επιτροπής, το πιθανότερο είναι να έχουν καταλήξει σε ένα τελικό σχέδιο πρότασης στο υπουργείο Παιδείας τους πρώτους μήνες του 2018.

Ανέγερση νέας φοιτητικής εστίας

Στο μεταξύ, στη συνάντηση των Πρυτανικών Αρχών με τον υπουργό Παιδείας, τέθηκε και το ζήτημα ανέγερσης μίας νέας φοιτητικής εστίας στην Πανεπιστημιούπολη, για να επιλυθεί το πρόβλημα της στέγασης.

Ο υπουργός, άκουσε με ενδιαφέρον την πρόταση των πρυτανικών αρχών και παρέπεμψε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, προκειμένου να ενημερωθούν για το σύνολο των λεπτομερειών.

Έτσι, τις επόμενες ημέρες ο φάκελος με την οικοδομική άδεια και όλες τις λεπτομέρειες που απαιτούνται θα αποσταλεί στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας, για να μελετηθεί.

Στο ζήτημα της χρηματοδότησης επιβεβαιώθηκε η αρχική εκτίμηση ότι υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης μίας τέτοιας παρέμβασης με ανέγερση φοιτητικής εστίας, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

 

papastratos300x250