Τετάρτη, 23/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός Ασημένια, σαν τα παλιά κοσμήματα, τα φετινά Χριστούγεννα
Ασημένια, σαν τα παλιά κοσμήματα, τα φετινά Χριστούγεννα Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 11:32

asimenia xrist24 11 17

Το Παραλίμνιο Fun Park υποδέχεται μία μαγική πόλη γεμάτη εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους

               

Φέτος, τα Χριστούγεννα στα Ιωάννινα θα έχουν χρώμα… ασημί! Σαν τα παλιά κοσμήματα που φτιάχνουν με τέχνη και μεράκι οι μαστόροι μας.

Το Παραλίμνιο Fun Park υποδέχεται τα «Ασημένια Χριστούγεννα» σε μία μαγική πόλη γεμάτη εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Ο Ασημάκης και η Ασημένια, ο Αϊ Βασίλης, τα ξωτικά, το δέντρο των δώρων, το carousel, το φαντασμαγορικό παγοδρόμιο, τα εντυπωσιακά εργαστήρια και πολλά ακόμη πρωτότυπα παιχνίδια και δράσεις, περιμένουν ντόπιους και επισκέπτες, από τις 8 Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου, για να πασπαλίσουν με ασημόσκονη τα πιο ονειρικά Χριστούγεννα.

Από την ημέρα που η μαγική χριστουγεννιάτικη πόλη ανοίγει τις πόρτες της, το Παραλίμνιο Fun Park μεταμορφώνεται, βάζει τα καλά του και γίνεται ονειροδρόμιο για όλους όσοι μπορούν να ονειρεύονται. Μύθοι, θρύλοι, μαγικά, ακροβατικά, παιχνίδια, δράσεις και θεάματα για όλους.

Από τις 23 Δεκεμβρίου και για μία εβδομάδα στο χώρο του ψυχαγωγικού πάρκου θα «ανέβει» μία μοναδική θεατρική παράσταση, ενώ στους κινηματογράφους ODEON θα προβάλλονται χριστουγεννιάτικες ταινίες από τις ιδιαίτερες στιγμές της διοργάνωσης, που αναμένονται με ενδιαφέρον η... παρέλαση επώνυμων καλλιτεχνών από το Σπίτι του Παραμυθά, μεταξύ αυτών ο Π. Φιλιππίδης, η Ν. Μεντή, ο Ηλ. Λογοθέτης, ο Ν. Καλογερόπουλος, η Αλ. Παλαιολόγου και πολλοί ακόμη.

Εκ μέρους των διοργανωτών και των υποστηρικτών του φετινού εγχειρήματος παραχωρήθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Μαίρη Γκοτσούλια, διευθύντρια ανάπτυξης και λειτουργίας του παραλίμνιου πάρκου να αναφέρεται στη φιλοσοφία που διέπει τα «Ασημένια Χριστούγεννα».

«Μετά από 12 χρόνια λειτουργίας αισθανόμαστε αναπόσπαστο τμήμα της τοπικής κοινωνίας και ο στόχος μας είναι συνώνυμος με αυτόν της πόλης, να είμαστε εξωστρεφείς και να γίνουμε ο νούμερο ένα προορισμός των Χριστουγέννων για την δυτική Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο θεατρικός παραγωγός Νίκος Μάκκας παρουσίασε μερικές από τις δράσεις που θα αναπτυχθούν στα «Ασημένια Χριστούγεννα», με πανευρωπαϊκές πρωτοτυπίες που θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι επισκέπτες.

Αρωγός και υποστηρικτής της διοργάνωσης ο Δήμος Ιωαννιτών με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και ποιότητας ζωής Ν. Γκόλα να κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη διοργάνωση της πόλης που «δένει» με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις την περίοδο των Χριστουγέννων από το Δήμο Ιωαννιτών.

«Ο τίτλος ‘Ασημένια Χριστούγεννα’ βρίσκεται κοντά στην πόλη και το έμβλημα, το θρύλο και την παράδοση των ασημουργών και ενισχύει την προσπάθεια εξωστρέφειας της πόλης, που είναι κάτι το οποίο επιδιώκουμε διαρκώς», σημείωσε ο κ. Γκόλας.

Τέλος, ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού της Ένωσης Ξενοδόχων Σαμ Κουδούνης σημείωσε πως τα «Ασημένια Χριστούγεννα» μπορούν να αποτελέσουν την απαρχή μίας μεγαλύτερης δράσης την περίοδο των Χριστουγέννων για την πόλη, που με τη σειρά της θα είναι ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των τοπικών φορέων, που ενισχύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές.

 

papastratos300x250