Κυριακή, 25/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Τα προβλήματα των αυτοκινητιστών
Τα προβλήματα των αυτοκινητιστών Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 09:24

aftokinitistes24 11 17

Ο πρώην πρόεδρος μιλά για τα πάγια αιτήματα του κλάδου

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοκινητιστές, αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος κ. Στεφάνου, ξεκαθαρίζοντας ότι έχει παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο. Ο κ. Στεφάνου, ένας άνθρωπος που υπήρξε για χρόνια μέλος της Ομοσπονδίας, γνωρίζει καλά τα προβλήματα των αυτοκινητιστών και τις δύσκολες συνθήκες του επαγγέλματος.

Ένα από τα βασικά προβλήματα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, είναι η μείωση των κομίστρων και φυσικά η αύξηση των εξόδων για τις μεταφορές. Αύξηση που συνδέεται άμεσα με το τέλος των διοδίων στους μεγάλους οδικούς άξονες της Εγνατίας αλλά και της Ιόνιας οδού. Τα προβλήματα είναι πολλά καθώς το αυξημένο κόστος δεν μπορεί να περάσει  στον πελάτη και άρα πρέπει να απορροφηθεί από τις εταιρείες μεταφορών.

Ο κ. Στεφάνου αναφέρεται και στην ανάγκη οργάνωσης των οδηγών προκειμένου να αντιμετωπίσουν όλα όσα σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εφαρμοστούν και στη χώρα μας. «Είναι ανάγκη να σκεφτούμε την επόμενη μέρα», είπε αναφερόμενος και σε όσα κατά καιρούς έχουν τεθεί προς όλους τους αυτοκινητιστές από πλευράς της Ομοσπονδίας.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τα διόδια στους μεγάλους οδικούς άξονες καθώς το κόστος είναι μεγάλο για τα φορτηγά Δ.Χ. που διέρχονται τους άξονες αυτούς τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα: «πρέπει να κατανοήσουν ότι τα διόδια είναι πολλά. Κανείς δεν θέλει να πάει από τον παλιό δρόμο, όλοι από τον καινούριο θέλουμε να ταξιδεύουμε αλλά είναι θέμα επιβίωσης. Το κόστος είναι μεγάλο και επιπλέον δεν υπάρχουν εναλλακτικοί δρόμοι όπως ορίζεται από την νομοθεσία και την Ε.Ε.» καταλήγει.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

 

papastratos300x250