Τετάρτη, 23/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Σε «κατάληψη» η περιοχή του Μάτσικα
Σε «κατάληψη» η περιοχή του Μάτσικα Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 09:21

matsikas egkat24 11 17

Γεμάτη από σκουπίδια, λόγω εγκατάλειψης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Περνάς, το σημείο όπου τελειώνει ο δρόμος του παραλιμνίου στο Μάτσικα, και βρίσκεσαι σε ένα δρόμο αδιέξοδο, γεμάτο από σκουπίδια πεταμένα παντού!

Μια από τις πιο όμορφες περιοχές της παραλίμνιας ζώνης που η σημερινή της εικόνα ,σε καμία περίπτωση, δεν συνάδει με όσα έχουμε στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε το παραλίμνιο.

Σκουπίδια, χαρτιά πεταμένα, άδειες συσκευασίες πρόχειρου φαγητού και στο τέλος του αδιέξοδου δρόμου περίπου 20 άτομα που έχουν ανάψει φωτιές και πιθανά έχουν κάνει κατάληψη σε εγκαταλελειμμένα μαγαζιά διασκέδασης.

Οι κάτοικοι των συγκεκριμένων κτηρίων, βρίσκονται εκεί όλες τις ημέρες και όλες τις ώρες.

Στην ίδια περιοχή, βρίσκονται και πολλά σπίτια- οι κάτοικοι φαίνεται να έχουν ενημερώσει τις αρχές για την όλη κατάσταση, ενώ από το σημείο αυτό διέρχονται δεκάδες πολίτες που κάνουν βόλτα και ακόμη περισσότεροι επισκέπτες, που εξαιτίας της κακής σήμανσης, μπερδεύονται και νομίζουν ότι ο δρόμος οδηγεί κάπου έως ότου κατανοήσουν ότι είναι αδιέξοδο….

Πολλοί από αυτούς σχολιάζουν την κατάσταση καθώς τα σκουπίδια πνίγουν όλη την περιοχή και αφήνουν τη χειρότερη εικόνα στον επισκέπτη. Άλλοι πάλι, κάνουν επιτόπια αναστροφή και απομακρύνονται κακήν κακώς από το σημείο αναζητώντας διέξοδο.

Μια περιοχή που κάποτε σηματοδοτούσε μιας και ήταν κέντρο διασκέδασης ειδικά για την νεολαία και σήμερα έχει περάσει στην απαξίωση εξαιτίας κυρίως της εγκατάλειψης αλλά και της υπάρχουσας κατάστασης.

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης, μίλησε στο Itv για το θέμα ξεκαθαρίζοντας ότι η συσσώρευση σκουπιδιών είναι «εστία μόλυνσης» σημειώνοντας την πρόθεση συνεργεία του δήμου να καθαρίσουν την περιοχή προκειμένου να αποκατασταθεί η εικόνα.    

 

papastratos300x250