Κυριακή, 25/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Μπαίνει ρεύμα στα διόδια Παμβώτιδας
Μπαίνει ρεύμα στα διόδια Παμβώτιδας Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 19:26

diodia pamvotidas23 11 17

Κυκλοφοριακές ρυθµίσεις στην Εγνατία Οδό

Κυκλοφοριακές ρυθµίσεις θα τεθούν σε ισχύ σήμερα Πέμπτη από ώρα 14:00 µ.µ. έως 16:00 µ.µ., σε τµήµατα της Εγνατίας Οδού, στην εδαφική αρµοδιότητα της ∆ιεύθυνσης Αστυνοµίας Ιωαννίνων (48,800 χ/θ έως 120,800 χ/θ), προκειµένου να εκτελεστούν εργασίες διέλευσης εναερίων καλωδίων ∆ΕΗ στην περιοχή των διοδίων Παµβώτιδας.

Όπως φαίνεται, η έναρξη λειτουργίας των διοδίων πλησιάζει, ενώ παραμένει άγνωστο το σύστημα χρέωσης.

Πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ανέφερε ότι «Εντός του 2017 το υπουργείο Υποδομών, θα βγάλει το διαγωνισμό για το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων που είναι ένα δίκαιο σύστημα. Επομένως θα έχουμε μέσα στο 2018 την υλοποίηση και την εγκατάσταση. Η Εγνατία Οδός θα είναι η πρώτη όπου θα υλοποιηθεί αυτό το σύστημα, έχουμε όμως και τις δεσμεύσεις στους σταθμούς στους οποίους το ΤΑΙΠΕΔ έχει δεσμευτεί να βάλει διόδια. Επομένως θα μπουν διόδια στους σταθμούς που είναι έτοιμοι, αν θυμάμαι είναι τέσσερις σταθμοί».

Ανάμεσα σε αυτούς και ο σταθμός διοδίων στο Δροσοχώρι.

Ωστόσο, την περασμένη Παρασκευή, η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), ανακοινώνοντας την εκκίνηση του διαγωνισμού παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων (Σιάτιστα -Ιεροπηγή/Κρυσταλλοπηγή, Χαλάστρα - Εύζωνοι και Θεσσαλονίκη - Σέρρες -Προμαχώνας), ανέφερε πως μέχρι να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό/δορυφορικό σύστημα συλλογής τους, οι οδηγοί θα πληρώνουν σε συμβατικούς σταθμούς διοδίων. Υπενθυμίζεται, πως υπουργική απόφαση προβλέπει τη λειτουργία 38 μετωπικών και πλευρικών σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό.

 

papastratos300x250