Τετάρτη, 23/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα «Πάγια η θέση μας για προστασία της λίμνης»
«Πάγια η θέση μας για προστασία της λίμνης» Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 12:52

prostasia limnis23 11 17

Η απάντηση του δημάρχου και προέδρου της ΔΕΥΑΙ στο πρωτοσέλιδο των «Πρωινών Νέων»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Υπό διερεύνηση είναι το θέμα με τα λύματα που έπεφταν χτες το μεσημέρι στη λίμνη Παμβώτιδα, στη θέση «Σκάλα» και το οποίο παρουσίασαν τα «Πρωινά Νέα».

Ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, Θωμάς Μπέγκας κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το θέμα, υποστήριξε και ξεκαθάρισε ότι η πάγια πολιτική θέση της δημοτικής αρχής είναι η προστασία της Παμβώτιδας που είναι άλλωστε και το σήμα κατατεθέν της πόλης.

Ο κ. Μπέγκας ενημερώθηκε άμεσα για το γεγονός όπως και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μάκης Χρυσοστόμου που σε επικοινωνία που είχαμε υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει θέμα με το αντλιοστάσιο που λειτουργεί λίγα μέτρα πιο κει». Τα λύματα έπεφταν για τουλάχιστον δυο ώρες στο σημείο ενώ η δυσοσμία ήταν έντονη.

Ο δήμαρχος, υπεραμύνθηκε των ενεργειών που κάνουν τόσο σαν δημοτική αρχή όσο και συνολικά όλοι οι φορείς.

Υποστήριξε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια συστηματική δουλειά προαναγγέλλοντας «θετικές εξελίξεις» αναφορικά με την επέκταση του τριτοβάθμιου καθαρισμού αλλά και του δικτύου που όπως χαρακτηριστικά είπε «θα κυκλώσει τη λίμνη, για να την προστατέψει».

«Πάγια πολιτική θέση της δημοτικής αρχής είναι η προστασία της λίμνης και όπως γίνεται υπάρχει σε εξέλιξη μια συστηματική δουλειά και έχει σχέση με την επέκταση της τριτοβάθμιας επεξεργασίας αλλά και ενός δικτύου που θα κυκλώσει και θα προστατέψει την Παμβώτιδα» ανέφερε για να συνεχίσει λέγοντας ότι

«παραβατικότητα θα υπάρχει πάντα και εμείς θα είμαστε εδώ για να την κυνηγούμε».

Επιτόπια αυτοψία

Ο κ Μπέγκας υποστήριξε ότι στο σημείο έσπευσε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ μαζί με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να δουν τι συμβαίνει ενώ είπε ότι εξετάζουν το γεγονός και αν προκύψει παραβατικότητα θα πράξουν τα δέοντα και θα

λειτουργήσουν ανάλογα με τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος».

Σε κάθε περίπτωση, είναι επιβεβλημένη η προστασία της λίμνης προκειμένου να μην μετατρέπεται σε «υγρή χωματερή» από ασυνείδητους πολίτες που ξεπλένουν «βόθρους» και ρίχνουν τα λύματα στη Παμβώτιδα.

 

papastratos300x250