Κυριακή, 25/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Εξετάστηκαν δωρεάν 140 γυναίκες
Εξετάστηκαν δωρεάν 140 γυναίκες Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 11:00

mastograf elegxos23 11 17

Ολοκληρώθηκε ο μαστογραφικός έλεγχος, από την κινητή μονάδα

Ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη, ο δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος, που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Δ. Χατζής, από την κινητή μονάδα, που κατασκεύασε και εξόπλισε με σύγχρονα μηχανήματα, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Η μονάδα αυτή περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και μετά από πρόσκληση και φιλοξενία της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, σε συνεργασία με το παράρτημα Ιωαννίνων της Ε.Α.Ε. και τη στήριξη του Α.Ο. «Προοδευτική Περάματος» Ιωαννίνων, η μονάδα μαστογράφου βρέθηκε στον Πολιτιστικό χώρο «Δ. Χατζής» στις 20,21 και 22 Νοεμβρίου.

Συνολικά εξετάστηκαν 140 γυναίκες.

Χθες, στο σημείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος συνεχάρη όλους όσους ένωσαν τις δυνάμεις τους για να πραγματοποιηθούν οι δωρεάν έλεγχοι σε 140 γυναίκες και δήλωσε πως «στόχος μας μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες είναι η πρόληψη και η ευαισθητοποίηση ώστε όλο και περισσότερες Ελληνίδες να εξετάζονται κι έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας».

 

papastratos300x250