Τετάρτη, 23/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Ανοιχτή «πόρτα» για την επιχειρηματικότητα, το Επιμελητήριο
Ανοιχτή «πόρτα» για την επιχειρηματικότητα, το Επιμελητήριο Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 10:37

anoixti porta23 11 17

Ο Δημήτρης Δημητρίου, παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού

Να καταστεί το Επιμελητήριο ανοιχτή «πόρτα» για την επιχειρηματικότητα, με νέα ευρωπαϊκή μορφή και ισχυρή παρεμβατικότητα, μακριά από κομματικές αγκυλώσεις και προσωπικές εξυπηρετήσεις, είναι ο βασικός στόχος της παράταξης «Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη».

Λίγο πριν τις εκλογές του Δεκεμβρίου, ο επικεφαλής της και υποψήφιος πρόεδρος για το Επιμελητήριο Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χαρακτηρίζοντας εγγύηση για την υλοποίησή του τα 2,5 χρόνια των πεπραγμένων της παράταξης την περίοδο της διοίκησης του Επιμελητηρίου μεταξύ 2012 – 2013.

«Θα είμαστε απέναντι σε κάθε γραφειοκρατία που εμποδίζει την επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη και θα ανταποκριθούμε στο σημαντικό ρόλο και ως υπεύθυνο συμβουλευτικό όργανο της πολιτείας και με το κύρος ενός σοβαρού συνομιλητή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δημητρίου παρουσίασε λεπτομερώς τους στόχους της παράταξης που περιλαμβάνουν προγράμματα εισαγωγής στο επιχειρείν για νέους επιχειρηματίες, υποστηρικτικό ΚΕΚ στο Επιμελητήριο, αναβάθμιση των ηλεκτρονικών του υποδομών, επικαιροποίηση του μητρώου μελών, συγκρότηση επιτροπής υποδοχής και υποστήριξης εισερχόμενων επενδύσεων, πρόγραμμα δράσεων προσέλκυσης επενδύσεων, επιτροπή παρακολούθησης των αναπτυξιακών προγραμμάτων, άμεση πρόσβαση στα αποτελέσματα ερευνών Πανεπιστημίου και ΤΕΙ, επανίδρυση του γραφείου εξαγωγών.

 

Υποδομές

Στον τομέα των υποδομών ο κ. Δημητρίου επανέλαβε ότι στόχος είναι η κατασκευή επιμελητηριακού κτιρίου πολλαπλών χρήσεων και δημιουργία υποδομής εκθεσιακού χώρου ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις τόνισε πως υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και μελέτη για την υλοποίηση ενός πολυχρηστικού κτιρίου που δεν θα είναι μόνο εκθεσιακό κέντρο.

Ακόμη ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στην προσπάθεια εξασφάλισης της οικονομικής αυτοτέλειας του Επιμελητηρίου με αύξηση των εσόδων, σε παρεμβάσεις ενίσχυσης και διασφάλισης της διαφάνειας και επιμέρους παρεμβάσεις για τους εμπόρους, τις επιχειρήσεις, τη μεταποίηση, τον τουρισμό και τις εξαγωγές.

 

papastratos300x250