Κυριακή, 25/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ - Αναγόρευση του Μιχάλη Αμοιρίδη, σε Επίτιμο Διδάκτορα
ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ - Αναγόρευση του Μιχάλη Αμοιρίδη, σε Επίτιμο Διδάκτορα Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 10:04

amoiridis23 11 17

Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα αναγορευτεί ο Καθηγητής Μιχαήλ Δ. Αμοιρίδης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Illinois at Chicago (U.S.A).

Η Τελετή αναγόρευσης, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής:

- Χαιρετισμός από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγητή Γεώργιο Δ. Καψάλη

- Έπαινος του Τιμωμένου από τον Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών Κωνσταντίνο Γ. Μπέλτσιο

- Ανάγνωση του Ψηφίσματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, Καθηγητή Μιχαήλ Α. Καρακασίδη

- Περιένδυση του Τιμωμένου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επίδοση των τίτλων από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής, Καθηγητή Γεώργιο Δ. Καψάλη

- Ομιλία του Τιμωμένου με θέμα: «Ανώτατη εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Διεθνή σταυροδρόμια συνεργασίας και ανάπτυξης»

- Μουσικό Πρόγραμμα με μέλη της Καμεράτα, Ορχήστρας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό. Προσέλευση έως τις 18.45.

Στις 18.30, το λεωφορείο του Πανεπιστημίου, με αφετηρία την Περιφέρεια, θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο προς την Πανεπιστημιούπολη για διευκόλυνση όσων επιθυμών να παραστούν στην τελετή.

Ο τιμώμενος

Ο Μιχάλης Αμοιρίδης έγινε ο ένατος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιλλινόι στο Σικάγο (UIC), τον Μάρτιο του 2015. Οι προτεραιότητες που έχει θέσει για το Πανεπιστήμιο εστιάζονται σε φοιτητικά θέματα, στην άμεση σύνδεση του Πανεπιστημίου με την επιχειρηματική κοινότητα του Σικάγο και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σ’ ευρύτερες προσπάθειες για την ανάδειξη της ερευνητικής δραστηριότητας του Πανεπιστημίου και τέλος στην ανάπτυξη καινοτόμων μοντέλων λειτουργίας για το Πανεπιστήμιο. Οι προτεραιότητες αυτές αποτελούν πλέον μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού του UIC.

Πριν από  την ανάληψη καθηκόντων του στο Πανεπιστήμιο Ιλλινόι, ο κ. Αμοιρίδης διετέλεσε από το 2009 έως το 2015 Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Γενικός Γραμματέας Διοικητικών Υποθέσεων και Οικονομικού Σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο South Carolina (Columbia). Διετέλεσε επίσης Κοσμήτορας του Κολλεγίου Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου South Carolina, από το 2006-2009, καθώς και Πρόεδρος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών από το 2002-2006, ενώ ήταν μέλος ΔΕΠ στο ίδιο Τμήμα από το 1994.

Ο Μιχάλης Αμοιρίδης έχει διακριθεί με βραβείο από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών ως ο νεότερος επιστήμονας μηχανικός. Το 2012 εκλέχθηκε μέλος της Αμερικανικής Ένωσης για την Εξέλιξη της Επιστήμης, ενώ το 2015 έγινε μέλος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Χημικών Μηχανικών. H έρευνά του στη μέθοδο της κατάλυσης στην επιστήμη της χημείας δημοσιεύθηκε σε πάνω από 105 διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά. Παράλληλα για το επιστημονικό του έργο έχει λάβει χρηματοδοτήσεις που ξεπερνούν τα 1,8 εκατομμύρια δολάρια.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ συνέχισε τις διδακτορικές σπουδές στη χημική μηχανολογία στο Πανεπιστήμιο Wisconsin-Madison, από το οποίο και αποφοίτησε.

 

papastratos300x250