Κυριακή, 25/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα «Άνοιγμα» στην κοινωνία, με αφορμή τον εορτασμό 40 χρόνων λειτουργίας
«Άνοιγμα» στην κοινωνία, με αφορμή τον εορτασμό 40 χρόνων λειτουργίας Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 16:23

tmimata pan22 11 17

Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων - Από το 1977, αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Ένα «άνοιγμα» στην κοινωνία, με στόχο, να γίνει γνωστή για την υψηλού επιπέδου παροχή ιατρικής φροντίδας, καθώς αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί κέντρο αναφοράς για ιατρικές υπηρεσίες αιχμής σε μια ευρεία γεωγραφική έκταση που ξεπερνά τα όρια της Ηπείρου, επιχειρεί η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο αυτό, το Τμήμα Ιατρικής, διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τον εορτασμό των 40 ετών από την ίδρυσή του που ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη και θα συνεχιστούν στις 24-26 Νοεμβρίου.

Από την ίδρυσή του, το 1977, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι σταθερό σημείο αναφοράς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για το επιστημονικό έργο του διδακτικού του προσωπικού, για την άριστη εκπαίδευση των φοιτητών και νέων γιατρών και για την καθοριστική συμβολή στις εξελίξεις σε όλα τα πεδία της Ιατρικής.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης, σημείωσε ότι «Η Ιατρική Σχολή συνδέεται με την ιστορία της πόλης και αντίστροφα. Χωρίς την πόλη δεν θα υπήρχε το Πανεπιστήμιο και χωρίς το Πανεπιστήμιο δεν θα υπήρχε αυτή η πόλη που έχουμε σήμερα».

Ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Μηνάς Πασχόπουλος παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον σκοπό που καλούνται να επιτελέσουν, υποστηρίζοντας την εξωστρέφεια της Σχολής και του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

«Το Τμήμα θέλει να απευθυνθεί στην τοπική κοινωνία και στόχος μας είναι να γίνουμε καλύτεροι, παρέχοντας υψηλής ποιότητας ιατρική φροντίδα, αλλά να παραμείνουμε επίσης σε υψηλά επίπεδα στο επιστημονικό έργο και την άρτια εκπαίδευση των αυριανών επιστημόνων. Είναι γνωστό άλλωστε ότι όλη η Ελλάδα απευθύνεται πλέον στην Ιατρική Σχολή και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για μία σειρά ιατρικών ζητημάτων και τα Γιάννενα αποτελούν ένα κέντρο αναφοράς σε ιατρικό επίπεδο για μία ευρεία γεωγραφική έκταση», σημείωσε ο κ. Πασχόπουλος.

Δε θέλησε πάντως να αναφερθεί με λεπτομέρειες στις τυχόν ελλείψεις προσωπικού, παραπέμποντας στην κεντρική του ομιλία στην εκδήλωση του Σαββάτου.

Παρών στην συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας που χαρακτήρισε κορυφαία στιγμή για την Ήπειρο την ίδρυση του Πανεπιστημίου και χρονική στιγμή που άλλαξε τον ρου της τοπικής ιστορίας την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής.

«Παρέχονται υπηρεσίες υγείας επιπέδου, εξαιρετικό ερευνητικό έργο και φυσικά η όσμωση με την κοινωνία και την πόλη. Το τελευταίο διάστημα έχουμε αναπτύξει άψογη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, θεωρώντας από κοινού ότι υπάρχει ανάγκη ισχυροποίησης του δεσμού μεταξύ πόλης και Πανεπιστημίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι εκδηλώσεις

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη στις 19.00 στον Πολυχώρο Δ. Χατζής από κοινού με τον Σύλλογο Ασθενών με Νεοπλασία «Είμαστε μαζί» με θέμα την ενημέρωση για τον γυναικολογικό καρκίνο.

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 18.30 στην αίθουσα «Γ. Μυλωνάς» πραγματοποιείται η εκδήλωση με τίτλο «Στα μονοπάτια των πρώτων».

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών πραγματοποιείται η δεύτερη κεντρική εκδήλωση του επετειακού εορτασμού, με προσκεκλημένο τον ακαδημαϊκό Χαράλαμπο Μουτσόπουλο.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συναυλία της Καμεράτα του Πανεπιστημίου, που θα παρουσιάσει έργα της Ελένης Καραΐνδρου η οποία επίσης θα παρίσταται.

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στον Πολυχώρο Δ. Χατζής παρουσιάζεται ο Συλλογικός Τόμος με τίτλο «Υβριδικά και ιδιότυπα όντα». Παράλληλα με πρωτοβουλία των φοιτητών της Ιατρικής και τριών συλλόγων την Παρασκευή και το Σάββατο το πρωί θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό στο κέντρο της πόλης από τις 11 μέχρι τη 1 το μεσημέρι για τον ιό Aids, για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

 

papastratos300x250