Τετάρτη, 23/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα 8Η ΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ - Ημερίδα για τις Μονάδες Εθνοφυλακής
8Η ΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ - Ημερίδα για τις Μονάδες Εθνοφυλακής Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 16:15

taksiarxia 8i22 11 17

Στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2017 ως έτος Εφέδρων και Εθνοφυλάκων, πραγματοποιήθηκε την 20 Νοεμβρίου στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων από την 8η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία, Ημερίδα με θέμα «Οι Μονάδες Εθνοφυλακής στο Σύγχρονο Επιχειρησιακό Περιβάλλον και ο Ρόλος της Εφεδρείας στις Ένοπλες Δυνάμεις». Μετά το τέλος της Ημερίδας, ακολούθησε βράβευση Εθνοφυλάκων που διακρίθηκαν και ακολούθησε έκθεση φωτογραφικού υλικού και η εξέλιξη του Εθνοφύλακα (παρελθόν – παρόν και μέλλον).

 Την έναρξη της Ημερίδας, πραγματοποίησε ο Διοικητής της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Νικόλαος Ανδριόπουλος, παρέστη ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Επιστρατεύσεως του Γενικού Επιτελείου Στρατού και την παρακολούθησαν οι περιφερειακές και τοπικές αρχές, ενώσεις αποστράτων, σύνδεσμοι εφέδρων και Εθνοφύλακες από όλες τις Μονάδες Εθνοφυλακής Ηπείρου και Κέρκυρας.

Και παρουσίαση των οπλικών συστημάτων

Στο μεταξύ, κατά τη χθεσινή Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, η 8η ΤΑΞ ΜΠ παρουσίασε στους εκπροσώπους των φορέων, αλλά και στους πολίτες, μεταξύ αυτών και σε μαθητές σχολείων, οπλικά συστήματα.

Η παρουσίαση έγινε στον αύλειο χώρο του Στρατηγείου της 8ης Μεραρχίας στο κέντρο της πόλης από αξιωματικούς, οπλίτες και εθνοφύλακες που υπηρετούν στην Ήπειρο.

Νωρίτερα, το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό  Ναό του Αγίου Αθανασίου, με ομιλία από τον Συνταγματάρχη εν αποστρατεία Αναστάσιο Παπακώστα.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων.

 

papastratos300x250