Δευτέρα, 21/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα Έτοιμοι για την «Βlack Friday»;
Έτοιμοι για την «Βlack Friday»; Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 10:14

black friday21 11 17

Ευκαιρίες για τους εμπόρους και τους καταναλωτές

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Άλλοι την σνόμπαραν… άλλοι έκαναν πλάκα… και άλλοι πάλι περίμεναν με τις ώρες έξω από πολυκαταστήματα για να μπουν πρώτοι και να πάρουν σε προσφορά είδη που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν.

Φέτος, η Βlack Friday… αναμένεται από αρκετούς καταναλωτές και εμπόρους.

Η προετοιμασία καλά κρατεί και οι διαφημίσεις δίνουν και παίρνουν για τις προσφορές που αναμένεται να τρέξουν για μια και μόνο μέρα!

Η Βlack Friday στην Ελλάδα μετράει μόλις τρία χρόνια ζωής. Διάστημα, στο οποίο αυξήθηκαν οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν και αυτό φαίνεται από τον αριθμό των διαφημιστικών μηνυμάτων και των ανακοινώσεων.

Αρκετές αλυσίδες καλούν τους καταναλωτές να εγγραφούν στα σχετικά ενημερωτικά έντυπα (newsletters) που αποστέλλονται ηλεκτρονικά, έτσι ώστε να τους πληροφορήσουν από την παραμονή της Black Friday για τα είδη που θα διαθέσουν σε προσφορά.

Στις ΗΠΑ η συγκεκριμένη ημέρα,  μετρά 85 χρόνια ζωής. Ξεκίνησε το 1932 και πραγματοποιείται πάντα την Παρασκευή μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Γιατί, ωστόσο, ονομάζεται «Μαύρη Παρασκευή»;

Οι εκδοχές που κυκλοφορούν είναι πολλές με πιο δημοφιλείς τις ακόλουθες: πρώτον, διότι είναι μια ημέρα που οι επιχειρήσεις από «το κόκκινο», δηλαδή από ζημίες, έχουν κέρδη, λόγω των υψηλών πωλήσεων που διενεργούν. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή ο όρος Black Friday χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τροχονόμους των ΗΠΑ, προκειμένου να περιγράψουν τη φριχτή κίνηση που είχε στους δρόμους εκείνη την ημέρα λόγω των εκπτώσεων και της έναρξης της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Ο Γιώργος Νταλαμάγκας κληθείς να σχολιάσει, υποστήριξε ότι η «Μαύρη Παρασκευή» είναι κάτι νέο για την Ελλάδα. Υπογράμμισε τις ευκαιρίες τόσο για τους εμπόρους όσο και για τους καταναλωτές, καλώντας όμως τον κόσμο να αγοράσει σύμφωνα με έρευνα τιμών που θα έχει διενεργήσει από πριν και σύμφωνα με τις πραγματικές του ανάγκες.

 

papastratos300x250